Διαγωνισμός παραληρημάτων στην Βουλή

Διαγωνισμό παραληρήματος είχαμε στη Βουλή. Από την μία ο γνωστός Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ   μη φυσιολογικούς και παρά φύσιν και από την άλλη ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, ο οποίος χαρακτήρισε “ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας την ομοφυλοφιλία”.

Το να απαντήσεις σε αυτά τα χαλασμένα μυαλά είναι δύσκολο. Αφενός μεν διότι υπάρχει φανατισμός, αφετέρου διότι όπως έχει γράψει ο Γκουστάβ Φλομπέρ, “η γη έχει τα όριά της αλλά η βλακεία είναι απέραντη». ‘Η ακόμη ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που είχε πει πως «δύο πράγματα είναι ατελείωτα: το σύμπαν και η βλακεία του ανθρώπου, όμως για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος».

Ο Κασιδιάρης γουστάρει να προκαλεί, αλλά για μία ακόμη φορά ξέφυγε, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν εντός του κοινοβουλίου ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Έτσι στην ομιλία του για το άρθρο 8 για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια έδωσε ένα ρατσιστικό ρεσιτάλ μίσους: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει εθνομηδενιστικά νομοθετήματα. Μιλάμε για την ύστατη παρακμή, την οριστική διάλυση των πάντων, τον απόλυτο εκφυλισμό. Φυσιολογικό είναι ό,τι εξελίσσεται σύμφωνα με τη φύση, στη φύση δυνατότητα αναπαραγωγής έχουν τα ετερόφυλα άτομα. Αν εσείς σήμερα νομοθετείτε να υιοθετούν παιδιά τα ομόφυλα άτομα, δεν είστε φυσιολογικοί, είστε παρά φύσιν. Στόχος είναι η διάλυση της οικογένειας που είναι το βασικό κύτταρο του εθνικού κράτους. Έχετε στόχο να διαλύσετε τον πυρήνα της κοινωνίας, να ισοπεδώσετε το εθνικό κράτος, ένα κλασικό σχέδιο της παγκοσμιοποίησης στο οποίο αντιστέκεται μόνο η Χρυσή Αυγή».

Και ο Κατσίκης

Από κοντά και ο συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας την ομοφυλοφιλία για να εκφράσει με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή του με τη ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.
«Οι θιασώτες της ομοφυλοφιλίας λένε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα. Φυσικά και δεν έχει σύνορα. Το ζήτημα όμως είναι το που κατευθύνεται. Η αγάπη στο χρήμα που οδηγεί σε απληστία είναι αμαρτία. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη που είναι διαφορετική της πατρικής είναι έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης για να προσθέσει: «Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό η αγάπη στην ομοφυλοφιλία;»
Ο ίδιος υποστήριξε ότι αρκετοί φοβούνται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους καθώς θεωρούν ότι θα γίνουν θύματα μπούλινγκ. «Φοβόμαστε να πούμε αυτό που πιστεύουμε. Όχι εγώ. Γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τρολάρουν και θα μας στολίσουν με χαρακτηρισμούς και θα μας μηνύσουν όπως με μήνυσε το παρατηρητήριο του Ελσίνκι. Είναι όνειδος να εκφράζεις την άποψή σου αν δεν ταιριάζει με την δική τους», τόνισε.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως «παγόβουνο» την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια για να προσθέσει: «Τώρα πάμε σε θεσμοθέτηση αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Αμφισβητώ την καλή τους πρόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν να συνευρίσκονται σεξουαλικά όχι για να αναπαραχθούν αλλά για την ικανοποίησή τους τώρα θέλουν να γίνουν ανάδοχοι. Κινδυνεύει ή συναισθηματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών. Εμείς οι ΑΝΕΛ υπερασπιζόμαστε την αυθυπαρξία και την αυτοτέλειά μας και καταψηφίζουμε».

Και βέβαια ο κάθε λογικός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του απαντά στο παραλήρημα Κατσίκη με μία φράση του Μπέρτχολντ Μπρεχτ: «Η έκλειψη χιούμορ προστατεύει τον βλάκα. Διότι, αν είχε στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ δεν θα έπαιρνε και τον εαυτό του τόσο σοβαρά».

Ο Θεοχαρόπουλος

“Δηλώσεις που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν» χαρακτήρισε τις αναφορές του Κώστα Κατσίκη, ότι είναι έγκλημα η ομοφυλοφιλία, όπως και η παιδοφιλία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Μια τέτοια ρητορική την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήρθε από τον κυβερνητικό σας εταίρο», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τον θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Επιπλέον, έκανε σαφές ότι η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας: «Εμείς δεν λειτουργούμε σε συνάρτηση με το αν έχετε πλειοψηφία, ή όχι, ούτε με τακτικισμούς στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες προοδευτικές αλλαγές βρίσκονται στον πυρήνα των θέσεων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλοδημοκρατίας, που στέκεται απέναντι σε κάθε διάκριση».

Ξέφυγε και ο Κουράκης

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο μπορεί οι Κασιδιάρης, Κατσίκης και Σία από τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ να είναι ρατσιστές, να μισούν τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και να τους ψεκάζουν, αλλά και από την άλλη πλευρά δεν έχουν την αίσθηση του μέτρου. Την ημέρα που δίνεται μάχη για να περάσει ο νόμος με όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης έριξε λάδι στη φωτιά.

Ο κ. Κουράκης, όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης του άρθρου  8  που δίνει τη δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι  γονείς, αλλά τόνισε πως «θα πρέπει  το επόμενο διάστημα να εγγράψουμε στο αστικό μας δίκαιο το δικαίωμα γάμου και υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια». Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε μεσαιωνικού τύπου τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 8 και είπε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και δεν μπορεί να επιμένει μόνο στο πυρηνικό στερεότυπα της κοινωνίας όπως αυτό ίσχυε πριν από πολλές δεκαετίες.

Υπέρ της άποψης του κ. Κουράκη τάχθηκες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης, ενώ λίγο αργότερα ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι ανέφερε ότι το κόμμα του είναι υπέρ του πολιτικού γάμου των ομοφύλων.

Διαβάστε επίσης