Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο ζητά η Προανακριτική

Στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής απευθύνθηκε με επιστολή της η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis  μέσω του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στην επιστολή που απέστειλε στις 25 Φεβρουαρίου η προανακριτική επιτροπή ζητά από ειδικό επιστημονικό συμβούλιο έναν οδικό χάρτη για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο .

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, το προεδρείο της Επιτροπής αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στο πλαίσιο της διερευνώμενης υπόθεσης, προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενη τέλεση νέων συναφών αδικημάτων, πέραν αυτών που ορίζονται στην προαναφερόμενη απόφαση της Ολομέλειας».

H επιστολή

«Άλλη μια παρανομία σε βάρος μου»

Για «άλλη μια παρανομία εις βάρος μου» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha και πρόσθεσε: «Η επιστημονική επιτροπή θα εκφέρει την άποψή της, αν μπορει να διευρυνθεί. Να το διευρύνουν όσο θέλουν αρκεί να εφαρμόσουν το Σύνταγμα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιωνή εκτός απο την κατάθεσή του στην προανακριτική προχώρησε την Τετάρτη και σε υποβολή μήνυσης κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, γνωστού εκδότη και δημοσιογράφων για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της απόπειρας δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.

Διαβάστε επίσης