Δικαστική έρευνα και από την Ελλάδα για τον Κατσίφα

Κατεπείγουσα δικαστική έρευνα, για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες, από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, παρήγγειλε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Βαγγέλης Ιωαννίδης, στον οποίον είχε διαβιβαστεί η δικογραφία από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Ο φάκελος που διαβιβάστηκε, περιλαμβάνει την μήνυση, που είχε υποβάλλει στην Εισαγγελία Ιωαννίνων η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία υποστήριξε ότι, ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα και άρα έχει δικαιοδοσία η ελληνική Δικαιοσύνη, να ασχοληθεί με την δολοφονία του, ενώ για του λόγου το αληθές είχε προσκομίσει και την αστυνομική του ταυτότητα.
Η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί αύριο το πρωί σε έναν από τους τέσσερεις εισαγγελείς ποινικής δίωξης, οι οποίοι θα διενεργήσουν έρευνα, με σκοπό να διαπιστωθεί, γιατί οι Αλβανοί αστυνομικοί εκτέλεσαν τον 35χρονο.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει, να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες, ενώ εάν ταυτοποιηθούν οι υπαίτιοι της δολοφονίας Αλβανοί αστυνομικοί, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα