Διαβεβαιώσεις από τον ΟΗΕ για το δείπνο Αναστασιάδη – Ερόγλου

Ενημέρωση για τον χαρακτήρα που θα έχει το δείπνο του Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Ερόγλου, έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπακ Κι Μουν. Να θυμίσουμε ότι το γεύμα του κύπριου Προέδρου με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, παρουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε στείλει στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών επιστολή στην οποία ζητούσε την προσωπική του παρέμβαση, ώστε να διασφαλιστεί πως η συνάντηση θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα. Προειδοποίησε μάλιστα πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παρίστατο στο δείπνο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε σήμερα πως η απάντηση στον κ. Αναστασιάδη δόθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του Μπαν Κι Μουν, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Σε γραπτή του δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Λόγω της απουσίας του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Γκι-μουν στο εξωτερικό, η διευθύντρια του γραφείου του Σουζάνα Μαλκόρα είχε χθες βράδυ συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την οποία του μετέφερε μήνυμα του γ.γ. του ΟΗΕ σε σχέση με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το δείπνο της 30ης Μαΐου.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Μαλκόρα έδωσε εκ μέρους του γενικού γραμματέα, σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας της 17η Μαΐου, τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις σε σχέση με το δείπνο της 30ης Μαΐου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα