Δώρα από Φίλη και Λακόπουλο στον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ

«Ξεγυμνώνουν» τον Τσίπρα από διαφορετική αφετηρία παρουσιάζοντάς τον ως ένα άβουλο αρχηγό

Η τεράστια συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, που έφτασε εν μέσω πανδημίας στις 270.000, αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα και για την κυβέρνηση και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, «στις κάλπες προσέτρεξαν παλιοί σύντροφοι που είτε είχαν αποστασιοποιηθεί, είτε είχαν μετοικήσει από το 2012 στον ΣΥΡΙΖΑ».

Και όντως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις. Και δύο συνομιλητές του κ. Τσίπρα έσπευσαν από διαφορετική αφετηρία να προσφέρουν πεσκέσια στο νέο αρχηγό με το να απαξιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο μεν Νίκος Φίλης τον ψέγει γιατί εμμένει να σκέφτεται το κέντρο ζητώντας περισσότερο αριστερό ριζοσπαστισμό. Και είναι σαν να λέει στους ΠΑΣΟΚοφερμένους οπαδούς «φύγετε να γλιτώσετε». Από διαφορετική οπτική γωνία λέει περίπου το ίδιο και ο δημοσιογράφος και προνομιακός συνομιλητής του κ. Τσίπρα, ο Γιώργος Λακόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει ως παρακμιακό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο Φίλη  

Ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπό τον τίτλο «Με αριστερό ριζοσπαστισμό θα κερδίσουμε τις εκλογές», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Φίλη, «η επερχόμενη εκλογική μάχη θα είναι σκληρή. Όταν τελειώσει η αναταραχή λόγω πανδημίας, θα κυριαρχήσουν πολιτικά ο δεξιός και ο αριστερός ριζοσπαστισμός και όχι οι συμβιβασμοί παραδοσιακού τύπου και οι κεντρώες λύσεις. Οι ιδέες του ριζοσπαστισμού, δεξιού ή αριστερού, θα αναμετρηθούν και θα καθορίσουν την τελική διέξοδο σε όλα τα επίπεδα. Θα καθορίσουν τη ζωή δύο, τριών γενεών. Το γνωρίζει καλά η ακραία ριζοσπαστική Δεξιά, που τροποποιεί όλο και πιο επιθετικά την ταυτότητά της, επιζητώντας την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία. Καιρός να το αντιληφθούμε και εμείς».

Φυσικά ο κ. Φίλης μπορεί να θέλει να επιβάλλει την άποψη του, αλλά αγνοεί παντελώς ποιοι τον ψήφισαν, ποιοι τον έβγαλαν από την πολιτική αφάνεια και ποιοι τον έκαναν υπουργό. Διότι οι ΠΑΣΟΚοφερμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάποιο λόγο πλέον να παραμείνουν σε ένα κόμμα που όπως και τα άλλα ψήφισαν μνημόνιο και απλά ακόμη προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο. Επίσης ο κ. Φίλης αγνοεί ότι αυτοί που τον ψήφισαν είναι υπέρμαχοι της λογικής και όχι του χωρίς όρια ακτιβισμού.

Και το δώρο του κ. Φίλη στο νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ έρχεται με επίθεση στο δίδυμο Τσίπρα-Πολάκη (δίχως να τους αναφέρει) για την πανδημία και τα εμβόλια κάνοντας λόγο για «υπόκλιση σε ανορθολογισμούς απέναντι στην πανδημία και τα εμβόλια».

Ως αφανή χαμένο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Λακόπουλος

Και ο Λακόπουλος

Άλλο ένα δώρο στο νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, αλλά από διαφορετική αφετηρία έκανε και ο Γιώργος Λακόπουλος, ο οποίος πριν καν ολοκληρωθούν οι εκλογές έγραψε άρθρο του στο ιστότοπό του κι επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα υπό τον τίτλο «Έργο αδράνειας Τσίπρα η μεγάλη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ -Αφανής ηττημένος».

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι η μεγάλη συμμετοχή πολιτών (270 000 ψηφοφόροι) «είναι έργο Τσίπρα. Αυτός την προκάλεσε και σ’ αυτόν απευθύνεται», και διερωτάται αν «πρόκειται για προειδοποίηση ή για οριστικό αποχωρισμό; Όσοι ενίσχυσαν τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ έχουν εγκαταλείψει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ή στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα για να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει ως τώρα;» Ο δημοσιογράφος, που μέχρι πρότινος φερόταν ως τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι «μόνο όποιος δεν ήθελε δεν το έβλεπε το τελευταίο διάστημα: ένα μέρος των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια αγανακτούσε με τη συμπεριφορά ορισμένων κομματικών στελεχών του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους».

Μάλιστα ο κ. Λακόπουλος φωτογραφίζει τον κ. Τσίπρα ως άβουλο αρχηγό ανεχόμενο όλους όσοι έβαζαν τρικλοποδιές: «Τα πιο σκληρά στοιχεία από κάθε φράξια της Κουμουνδούρου τους έφραζαν το δρόμο προς την οργάνωση -ή τους περιθωριοποιούσαν εντός των οργανώσεων. Όταν οι «Σκουρλέτηδες» δεν τους υπέβαλαν σε τεστ ιδεολογικής καθαρότητας. Ήταν το δεύτερο κύμα αρνητικής συμπεριφοράς, απέναντι σε αυτούς που τους έκαναν κυβέρνηση το 2015. Είχε προηγηθεί η περίοδος που κυβερνούσε ο Τσίπρας όταν η αποκοπή των πρώην ΠΑΣΟΚ, από τον κρατικό μηχανισμό και τις άλλες πλευρές της εξουσίας ήταν ενοχλητική. Ωστόσο την ξεπέρασαν και έδωσαν ξανά την ψήφο τους -στον Τσίπρα προσωπικά- το 2019 ελπίζοντας στον μετασχηματισμό κόμματος, σε μεγάλο φορέα Αριστερας -Κεντροαριστεράς. Τον είχαν ήδη αναγορεύσει σε επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης. Φευ! Είδαν ξανά πρώτο στο προσκήνιο, τον Σκουρλέτη του Βούτση, τον Παππά, τη Δούρου, τον Παπαδημούλη, τον Πολάκη, τα παλιά γκρουπούσκουλα».

Ο κ. Λακόπουλος συνεχίζει γράφοντας πως «Ολοφάνερα αυτό το κόμμα δεν προτίθεται να αλλάξει. Θέλει τη διεύρυνση για να βρίσκει νεροκουβαλητές. Όσοι από το ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασπάσθηκαν το καταστατικό και τις παρακμιακές ιδέες του. Ακόμη και όταν προκηρύχθηκαν αυτές οι εκλογές, δεν έδειξε ο Τσίπρας να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν κερδίσει στο ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος είναι ο αφανής «ηττημένος» – και ας κράτησε αποστάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα