Δύο πόρτες βλέπει ο Θεοδωρικάκος: “Στο τέλος της τετραετίας το εκλογικό δίλημμα θα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες”

«Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την ασφάλεια και τη σιγουριά στα δύσκολα», τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στα δύσκολα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη μέσω του Alpha 989 «αποδεικνύεται ποιος ξέρει να διαχειρίζεται καλύτερα τις κρίσεις και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Επισήμανε ακόμη -μεταξύ άλλων- πως η ξεκάθαρη απόφαση του πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες, γιατί είναι δίπλα στον πολίτη και εγγυάται την σταθερότητα.

 «Η κυβέρνηση έχει πιάσει τον παλμό των πολιτών»

Όσον αφορά την παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ο υπουργός υπογράμμισε: «Η παρέμβαση, την ουσία της οποίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάρα πολύ σημαντική και ανακουφίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νοικοκυριά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη από αυτή τη στήριξη. Η κυβέρνηση έχει πιάσει τον παλμό των πολιτών και θεωρώ ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είναι πολύ μεγάλης σημασίας και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ξέρουν ότι όπως έγινε την πολύ δύσκολη περίοδο των δύο χρόνων με την πανδημία κορονοϊού, όταν και τότε περίπου 1.100.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνονταν για 15 μήνες με 600 ευρώ το μήνα, για να στηριχτεί η ζωή τους και η ζωή των οικογενειών τους, έτσι και τώρα στηρίζονται τα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός έχει διαμορφώσει ένα καθεαυτό εθνικό σχέδιο».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι είναι καθοριστικό, πως γίνεται αναδρομικά. «Δηλαδή, οι πολίτες και τα νοικοκυριά θα πιστωθούν με αυτά τα έως 600 ευρώ, για να καλυφθούν και οι αυξήσεις που ήδη έχουμε πληρώσει στους λογαριασμούς μας. Να, γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση».

Αμέσως μετά σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει και νοιάζεται για όλους τους Έλληνες, ενώ υπογράμμισε: «Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, όταν υπάρχει κρίση, οι πολίτες ξέρουν ότι μπορούν με σιγουριά να στηριχτούν στην πολιτική και στις αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά την υπόθεση της Marfin, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι έχει δώσει εντολή ώστε οποιοδήποτε νέο στοιχείο για την υπόθεση να δοθεί στις ανακριτικές Αρχές, ενώ για το θέμα της καταγγελίας για βιασμό 19χρονης στην Κάλυμνο ανέφερε: «Ζήτησα την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας. Υπάρχει μια καταγγελία, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας, ότι μία κοπέλα 19 ετών, φοιτήτρια, απευθύνθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα, στην Κάλυμνο και ότι εκεί πέρα δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση. Ότι αποθαρρύνθηκε να προχωρήσει στην καταγγελία η κοπέλα και να κάνει τα νόμιμα για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Θεωρώ πολύ σοβαρό ένα τέτοιου είδους περιστατικό, δεν μπορώ να γνωρίζω την αλήθεια, αλλά επειδή είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος σε τέτοιου είδους θέματα ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας να διεξάγει κατεπείγουσα έρευνα, για να εξεταστεί αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες ή όχι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα