Έκλεισε το ΟΑΚΑ καθώς υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα

Αναστολή που προκαλεί πολλά προβλήματα

Έκλεισε το ΟΑΚΑ καθώς έπειτα από σχετική μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα!
Με ανακοίνωσή του το ΟΑΚΑ έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία του σταδίου, αλλά και του ποδηλατοδρομίου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του γηπέδου θα γίνει ακόμη μία μελέτη, ώστε να ερευνηθεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, οπότε είναι άγνωστο το διάστημα της αναστολής του.
Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:
«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.
Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.
Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.
Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.
Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων
».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα