Επαναστάτης μόνο στη θεωρία

Πάντα προκαλούσε, είτε έβριζε τον Πάπα, είτε σνιφάροντας έναν δίσκο κοκαΐνης, είτε βάζοντας γκολ με το χέρι. O Ντιέγκο Μαραντόνα όμως κατάφερνε να έχει πάντα ένα τεράστιο κοινό δικό του, αυτό που τον έβλεπε και τον αντιμετώπιζε ως έναν αμαρτωλό ποδοσφαιρικό Δον Κιχώτη.

Δεν τον ενδιέφερε όμως ποτέ τι θα πουν οι γύρω του. Αυτό του προσέδιδε έναν επαναστατισμό. Ακόμη και αν οι πράξεις του ήταν κατακριτέες. Σε πολλούς τομείς. Ο Ντιέγκο δέχτηκε πυρά όταν εμφανίστηκε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία όπου ποζάρει έχοντας σκοτώσει μια ανυπεράσπιστη αντιλόπη. Το θήραμα στα χέρια του Μαραντόνα είναι μια μικρή αντιλόπη (Αραβικός όρυξ), είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Η αγανάκτηση στα social media έγινε μεγαλύτερη, όταν κάποιοι παρατήρησαν ότι το νεκρό ζώο ήταν ηλικίας μόλις μερικών μηνών.

Η εικόνα είχε σταθεί αφορμή για να επισημάνει η εφημερίδα «Clarin» πως ο Αργεντίνος ούτε καλός πατέρας υπήρξε στη ζωή του, ούτε καλός πολίτης. Ήταν απλά ένας ποδοσφαιρικός μάγος. Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Νάτσο Μόντες ντε Όκα.

Ακόμη και τότε δόθηκε… πολιτική διάσταση στο θέμα. Πως οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον του για τη φωτογραφία με την αντιλόπη, όταν ο Μαραντόνα δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ. Πολλοί έσπευσαν να θυμίσουν ότι ο Μαραντόνα είναι και υποστηρικτής του Νικολάς Μαδούρο, προέδρου της Βενεζουέλας, και βέβαια της Κούβας, τoυ Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο. Μάλιστα, είχε δημοσιεύσει βίντεο στο YouTube για να υπερασπιστεί πολιτικά την Βενεζουέλα.

Αυτή του η αριστερή πολιτική τοποθέτηση βρήκε την «απάντησή» της στην φωτογραφία με την αντιλόπη. «Αυτός ο Κιρχερίστας σκοτώνει ένα υπό εξαφάνιση είδος για να ταΐσει τους Βενεζουελάνους και τους Κουβανούς», έγραψε τότε με δόση ειρωνείας μια δημοσιογράφος. Σε κάθε περίπτωση, η κριτική που του ασκήθηκε δεν ήταν αδικαιολόγητη. Αδικαιολόγητη ήταν η πράξη του να αφαιρέσει τη ζωή από ένα άγριο ζώο, έτσι για πλάκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα