Επεισόδια Ρομά και αστυνομικών στον Ασπρόπυργο

Επεισόδια για ακόμα μία φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα σημειώνονται και σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, στον Ασπρόπυργο ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς.

Oμάδα περίπου 100 ατόμων Ρομά έχει συγκεντρωθεί στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στη θέση Γκοριτσά και πετά πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, διαμαρτυρόμενοι για το lockdown στην περιοχή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασπρόπυργος ανήκει στις περιοχες της Δυτικής Αττικής, στις οποίες υπήρξε παράταση του ακόμα αυστηρότερου lockdown,  έως την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19 ήταν ομόφωνη και κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας του έντονου επιδημιολογικού φορτίου και κυρίως του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού που παραμένει υψηλός.

Tα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας) αλλά και στην ΠΕ Κοζάνης. Επιπλέον, αυστηρό lockdown επιβλήθηκε και στις Θεσπιές Βοιωτίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα