Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Αστυνομία, καθώς θα πραγματοποιηθούν πρωί και απόγευμα συγκεντρώσεις στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια πριν από πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί στο ίδιο μέρος συγκέντρωση μνήμης στον Αλέξη Γρηγορόπουλο και πορεία. Καίρια σημεία, και κυρίως γύρω από τη Βουλή όπου θα καταλήξουν οι πορείες, θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από τις 10:00 το πρωί, και μέχρι νεωτέρας, αναμένεται να κλείσουν με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός». Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ το απόγευμα, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, αναμένεται να κλείσουν και αρκετοί σταθμοί του μετρό.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε επίσης