Επιχείρηση «Ασπίδες»: Έτοιμη για απόπλου στην Ερυθρά θάλασσα η φρεγάτα «Ύδρα»

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, αγκυροβόλησε στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, το πρωί της Τρίτης

Λίγο πριν τον απόπλου της για την Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα «Ύδρα» αγκυροβόλησε στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

 

Πρώτος προορισμός ήταν ο ναύσταθμος της Κρήτης, στην Σούδα, όπου το πλοίο έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης. Στη συνέχεια η φρεγάτα θα κατευθυνθεί προς την Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή να διαρκεί τρεις μήνες, συμμετέχοντας έτσι στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Δείτε εικόνες από την άφιξη της φρεγάτας «Ύδρα» στην Σούδα:

 

Φωτογραφίες: INTIME NEWS

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα