Επίσκεψη-αστραπή της Μαρίας Σταυρινούδη στην Ημαθία (φωτο)

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε προδοτική τη συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα μικρότερα κόμματα

Επίσκεψη στην  Ημαθία πραγματοποίησε χθες 12 Μαΐου 2019  η Ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων  κα Μαρία Σταυρινούδη, στα πλαίσια της περιοδείας της ενόψει Ευρωεκλογών.

Την κα Σταυρινούδη υποδέχτηκε ο πολιτευτής και τουριστικός πράκτορας της περιοχής Απόστολος Εμμανουηλίδης, ο οποίος την ενημέρωσε για διάφορα θέματα του τόπου.

Στη συνέχεια βρέθηκε στον συνεταιρισμό Α.Σ. Νέος Αλιάκμων στην Άμμο Ημαθίας, όπου τον χαρακτήρισε «Στολίδι του Νομού» και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Βασίλη Γαλάνη, τον πρόξενο μεταναστευτικής πολιτικής της Αλβανίας κ. Αρτούρ, ο οποίος έχει ζήσει και εργαστεί στην Ημαθία κατά το παρελθόν, τον κ. Ανδρέα Οβεζίκ, προϊστάμενο τεχνικών στο εργοστάσιο  αλλά και με εργαζόμενους και μέλη του συνεταιρισμού.

Η κα Σταυρινούδη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις αγροτικές καλλιέργειες, καθώς ζήτησε να ξεναγηθεί σε αμπελώνες, ροδακινοκαλλιέργειες και στη φάρμα με ένα νέο είδος βερικοκιάς. Σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στα όσα παρατήρησε στην Ημαθία, αλλά έθεσε και το πλαίσιο των προτεραιοτήτων της για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είμαι ενθουσιασμένη. Κατάλαβα ότι υπάρχει όντως ελπίδα σε αυτή τη χώρα και αξίζει να παλέψει κάποιος για κάτι καλύτερο. Με κατάλληλους χειρισμούς όλα αυτά που είδα μπορούν να αποδώσουν πάρα πολύ», δήλωσε στο InVeria.gr

Επίσης, θέλησε να ενημερωθεί για τα τουριστικά θέματα της Ημαθίας και πραγματοποίησε ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις με τους τοπικούς παράγοντες.

Επιπλέον η κα Σταυρινούδη αναφέρθηκε στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στο ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την επίλυση αυτών των πολύ βασικών Εθνικών θεμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες της χώρας να αποφασίσουν την στήριξη μικρότερων κομμάτων σε αυτές τις κρίσιμες Ευρωεκλογές.

«Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μια Ευρώπη των αγορών και των τραπεζών. Εμείς σαν Ένωση Κεντρώων στηρίζουμε τη  Ευρώπη, θέλουμε την χώρα μας μέσα σε αυτήν, όμως θέλουμε μια ενωμένη Ευρώπη, με ισότιμα μέλη. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να ορθώσουμε την φωνή μας και να υπάρξει μια συναίνεση και συνεννόηση με τα μεγάλα κόμματα, ώστε να λυθούν πολλά προβλήματα που απασχολούν την χώρα μας», ανέφερε στο InVeria.gr.

 

Διαβάστε επίσης