Επίσκεψη Βούλτεψη στο Πανελλήνιο Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η συνάντηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδιας για την Ένταξη είχε στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του οργανισμού στον άξονα της προστασίας των παιδιών και οικογενειών προσφύγων/μεταναστών στη χώρα μας

Επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης “ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ” του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αγ. Παρασκευή, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα (28/6) η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη. 

Η συνάντηση είχε στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του οργανισμού στον άξονα της προστασίας των παιδιών και οικογενειών προσφύγων/μεταναστών στη χώρα μας.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσία των Συντονιστών των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, του Τμήματος Διεθνών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Γιαννόπουλο και τους συνεργάτες του σχετικά με το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού, ενώ πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που σχετίζονται με το ευαίσθητο πεδίο της προστασίας παιδιών και οικογενειών προσφύγων/μεταναστών, όπως επίσης για θέματα σχετικά με την  προώθηση και την εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών και των ευπαθών – ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως θρησκείας & εθνικότητας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου.

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που με διαφορετική ιδιότητα βρίσκομαι και πάλι κοντά σας και ενημερώνομαι για το σημαντικό σας έργο, όπως αυτό εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων. Αποδείξατε ότι διαθέτετε την ικανότητα να αντιμετωπίζετε κάθε νέα πρόκληση. Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία μας θα αποβεί προς όφελος όλων των παιδιών. Και σήμερα μπήκαν οι βάσεις».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε την υφυπουργό κ. Βούλτεψη για την τιμή της επίσκεψής της, δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της άριστης σχέσης και της κοινής δέσμευσης μεταξύ του Υπουργείου και του Οργανισμού μας για διαρκή και ανοιχτή επικοινωνία για τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας και την ανάληψη αποτελεσματικών πρωτοβουλιών προς όφελος όλων των παιδιών και των δικαιωμάτων τους, με έμφαση στο πεδίο της παιδικής προστασίας.

»Ένα πεδίο στο οποίο ο Οργανισμός μας δραστηριοποιείται μέσω δράσεων και διεθνών συνεργασιών για περισσότερο από 25 χρόνια και το οποίο αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας για το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Στο πλαίσιο της συνάντησης η υφυπουργός είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και συγκεκριμένα:

●  στο Επιχειρησιακό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης όπου λειτουργούν η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, η Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111, ενεργές 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και διασυνδεμένες με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται επίσης η ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού για τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων όπως, Amber Alert Hellas για τους ανήλικους,  Missing Alert Hellas για τους ενήλικες,  Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

●  στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει άρτια εξοπλισμένο Παιδιατρικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο και Οδοντιατρείο,  καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες παιδιών με προβλήματα υγείας, δίνοντας έμφαση σε αυτά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης ή βιώνουν για τον οποιαδήποτε λόγο κοινωνικό αποκλεισμό

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση ότι θα διερευνηθούν και θα επισφραγιστούν νέοι δρόμοι συνεργασίας με την Υπογραφή σχετικού Συμφώνου όπου και θα οριστεί το πλαίσιο και οι κατευθύνσεις τού από κοινού έργου και των δράσεων για την ολιστική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών προσφύγων / μεταναστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα