Έρχεται το…. EuroAmerica Cup και μάχη Ιταλίας-Αργεντινής

Ψήνεται αγώνας μεταξύ της Αργεντινής και της Ιταλίας; Σύμφωνα, με ανάρτηση του Αργεντινού δημοσιογράφου, Σέζαρ Λουίς Μέρλο, η διοργανώτρια Αρχή της Νότιας Αμερικής, CONMEBOL, πρότεινε στην αντίστοιχη της Ευρώπης, UEFA, τη διεξαγωγή ενός επίσημου αγώνα μεταξύ των νικητριών των Copa America και Euro, Αργεντινής και Ιταλίας. Μάλιστα, το «Marketing Registrado» έρχεται να αποκαλύψει και το όνομα της διοργάνωσης, το οποίο θα λέγεται… EuroAmerica Cup!

Οι αρχικές σκέψεις κάνουν λόγο για διεξαγωγή του παιχνιδιού αυτού το επόμενο καλοκαίρι, καθώς το φετινό καλεντάρι είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι εσχάτως οι νικητές των δύο τουρνουά συναντιούνταν στο FIFA Confederations Cup, που διοργανωνόταν έναν χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το οποίο θα αντικατασταθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες αναμετρήσεις μεταξύ των τροπαιούχων του Euro και του Copa America είχαν λάβει χώρα δύο φορές το παρελθόν, υπό τη μορφή του Artemio Franchi Trophy. Συγκεκριμένα, το 1985 η Γαλλία είχε επικρατήσει 2-0 της Ουρουγουάης και το 1993 η Αργεντινή είχε νικήσει 5-4 στα πέναλτι τη Δανία (1-1 η κανονική διάρκεια).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα