ΕΡΤ: Tα σενάρια για ανταποδοτικό τέλος, απολύσεις

Νέα σενάρια για την ΕΡΤ, τα οποία δείχνουν τον δρόμο για τις απολύσεις υπαλλήλων, προκύπτουν από τις σκέψεις της κυβέρνησης για μείωση ή ακόμη και κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ του φορέα.
«Θα μπορούσε να μειωθεί το τέλος», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης μιλώντας στα «ΝΕΑ» και αναφερόμενο στο τέλος των 4,25 ευρώ τον μήνα που εισπράττεται μέσω όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Για χαριστική βολή έκαναν λόγο κύκλοι της ΕΡΤ σε περίπτωση που επικρατήσει η συγκεκριμένη πρόταση. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, εξηγούσαν εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΡΤ, έχει ανελαστικά οικονομικά βάρη. Από τα έσοδά της, τα οποία προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος, αφαιρούνται ετησίως περίπου 192 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΡΤ ακόμη και χωρίς πρόγραμμα, απλώς μεταδίδοντας επαναλήψεις, δεν εξοικονομεί πόρους διότι αποδίδει πνευματικά δικαιώματα, ανέφεραν στελέχη της. Για «θανατηφόρο πλήγμα» στη ραδιοτηλεοπτική αγορά έκαναν λόγο άνθρωποι του χώρου. Υποστήριζαν δε ότι «το μοντέλο του BBC δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην ελληνική ραδιοτηλεόραση λόγω τάξης μεγέθους.
Το βρετανικό δίκτυο είχε 300.000 εργαζομένους και τους μείωσε στους 220.000. Η ΕΡΤ δεν έχει τέτοιο βάθος με τους 2.650 συνολικά εργαζομένους».
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν πάντως να τηρήσουν προσωρινά στάση αναμονής και σχεδιάζουν συντονισμένες κινητοποιήσεις με τους υπόλοιπους εργαζομένους στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα