Έσωσε τα κρητικά προϊόντα ο Βορίδης

Νερό... στο όνομα του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν υπουργού Εσωτερικών πίνουν οι αγρότες της Κρήτης

Νερό… στο όνομα του Μάκη Βορίδη πίνουν οι αγρότες της Κρήτης, καθώς με μια ηχηρή παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έσωσε τα βασικά προϊόντα του νησιού.

Ο λόγος για το σύστημα Nutri-Score, το οποίο κατηγοριοποιεί τα προϊόντα με βάση τη διατροφική ποιότητά τους, χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψη επιμέρους στοιχεία, που διαμορφώνουν την πραγματική διατροφική αξία τους, με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται στην τελική συσκευασία η πραγματική διατροφική ποιότητά τους.

Τα κρητικά προϊόντα, που κινδύνευαν να καταταχθούν σε πολύ χαμηλότερη κατηγορία, μεταξύ αυτών το ελαιόλαδο και το μέλι, διαθέτουν μεν σάκχαρα, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα κορεσμένα λιπαρά άλλων τροφών. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών και η νομική ομάδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οργανώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προσήλθαν στο Συμβούλιο της Ε.Ε. διεκδικώντας την ακύρωση του εν λόγω συστήματος.

Τελικά, έβαλαν βέτο για το θέμα και απέτρεψαν την υιοθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος αξιολόγησης τροφίμων, καταγράφοντας μία σημαντική νίκη. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο πήχης στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει ανέβει και ο νέος υπουργός Σπήλιος Λιβανός έχει πολύ δύσκολο έργο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα