Εξαπάτηση πολιτών: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο «οικονομολόγος» αστυνομικός και ο επιχειρηματίας

«Δεν κάναμε τίποτα παράνομο», δήλωσαν οι δύο κατηγορούμενοι, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν

Με μόνο περιοριστικό όρο αυτό της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αλλά και καταβολή εγγυοδοσίας, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπατούσαν οφειλέτες και δανειολήπτες. Συγκεκριμένα, στον 53χρονο επιχειρηματία επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 5.000 ευρώ και στον αστυνομικό 3.000 ευρώ.

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί. Συγκεκριμένα τόσο ο αστυνομικός όσο και ο επιχειρηματίας φέρονται να υποστήριξαν ότι καμία παράνομη πράξη δεν διέπραξαν, με τον επιχειρηματία μάλιστα να ισχυρίζεται πως εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του, πως έχει ολοκληρώσει επιτυχώς περί τις 190 υποθέσεις και ότι δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με πελάτη του να μεταφράζεται σε εξαπάτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα