Φάμελλος: Αν ο κ. Καραμανλής δεν θέλει τη ρετσινιά της συγκάλυψης, να πει ότι δέχεται την Προανακριτική

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ «επιχειρεί σήμερα να συγκαλύψει ενδείξεις ενός κακουργήματος του κ. Καραμανλή»

«Εμείς θέλουμε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι γιατί η κοινωνία απαιτεί και περιμένει απαντήσεις τις οποίες πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί», ανέφερε κατά την τοποθέτησης του ο πρόεδρος της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έδωσε εντολή στον κ. Βορίδη «να αγνοήσουν το πόρισμα του Ευρωπαίου εισαγγελέα, να αγνοήσουν ένα έγγραφο της δικαιοσύνης» και πρόσθεσε πως «η ΝΔ εισηγείται στη Βουλή να αγνοήσει τη Δικαιοσύνη και είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο». Επίσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι «επιχειρεί σήμερα να συγκαλύψει ενδείξεις ενός κακουργήματος του Κ. Καραμανλή. Αποτελεί προσβολή για την πολιτική ηθική αυτό που κάνετε. Αν ο κ. Καραμανλής δεν θέλει τη ρετσινιά της συγκάλυψης, πρέπει να έρθει εδώ και να πει δέχομαι την Προανακριτική. Αλλιώς η συγκάλυψη βαραίνει και τον κ. Καραμανλή και όλη τη ΝΔ».

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιέργως σταματάει στο 2015, αφήνοντας εκτός το κρίσιμο διάστημα που προηγήθηκε της υπογραφής της σύμβασης, την ίδια την σύμβαση, αλλά και τον πρώτο χρόνο μετά την υπογραφή της. Λες και ο χρόνος ξεκίνησε από το 2015, πριν δεν υπήρχε παρελθόν στην Ελλάδα, ούτε διοίκηση, ούτε ευθύνες», σημείωσε ο κ. Φάμελλος. «Δεν είναι περίεργο κάποιος θέλει να ξεχνάει το παρελθόν του, τους κατανοούμε», σχολίασε ο κ. Φάμελλος. Μιλώντας για τον Χρήστο Σπίρτζη, είπε ότι υπάρχει βεβαιότητα αθωότητας του, «αλλά λέμε να ερευνηθούν όλοι σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα