Φαντασμαγορικό θέαμα στους 20ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες

Συμμετείχαν 20 παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη με πληρώματα 200 μελών από όλη την Ελλάδα

Η ναυτοσύνη των ναυτοπροσκοπικών πληρωμάτων αλλά και τα ιδανικά του ευγενούς συναγωνισμού, της άμιλλας και της συνεργατικότητας πρωταγωνίστησαν κα στους φετινούς 20ους Ναυτοπροσκοπικούς Αγώνες που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου στον Φαληρικό Όρμο, στο Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου. Είκοσι παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη με πληρώματα 200 μελών από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν συνολικά στο κορυφαίο αυτό ναυταθλητικό γεγονός.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, όλα τα πληρώματα δοκιμάστηκαν σε 3 ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα), ενώ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα σκάφη διαγωνίστηκαν στον στίβο που είχε στηθεί με αφετηρία το Δέλτα Φαλήρου, προορισμό τον Άγιο Κοσμά και τερματισμό πίσω στο Δέλτα Φαλήρου.

Ο καιρός ήταν ένας εξαιρετικός σύμμαχος χαρίζοντας στα πληρώματα υπέροχες ιστιοδρομίες και στο κοινό ένα μοναδικό αγωνιστικό θέαμα με 20 παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά σκάφη να συναγωνίζονται για την κατάκτηση της νίκης.

Στους αγώνες συμμετείχαν ναυτοπροσκοπικές λέμβοι (εξάπωκες Σακόλεβες και δεκάκωπες φαλαινίδες) με πληρώματα ανήλικων και ενήλικων μελών των Ελλήνων Προσκόπων από όλη την Ελλάδα με σκάφη τόσο από την Αττική όσο και από την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κάλυμνο.

Φέτος εκτός από το σκάφος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού των Ναυτοδηγών Κηφισιάς αγωνίστηκαν και παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά καΐκια ιδιωτών, όπως το Ιστιοφόρο ΑΘΗΝΑ του Κώστα Γουζέλη από την Πάρο, η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ του Πάνου Χασάπη και ο μικρός βαρκαλάς ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ του Βαγγέλη Καφετζιδάκη.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή κυπέλων και βραβείων στους νικητές σε κάθε κατηγορία. Απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες Δεκάκωπες Παραδοσιακές Φαλαινίδες Λέμβοι, Εξάκωπες Σακολέβες Λέμβοι καθώς και overall για την γενική κατάταξη.

Οι ναυτοπρόσκοποι τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τον κύριο Στρατή Ανδρεάδη.

Διαβάστε επίσης