Φαστ τρακ αποζημιώσεις στους πληγέντες της Εύβοιας

Στην περιοχή μεταβαίνουν Σταϊκούρας και Καραμανλής από όπου θα ανακοινώσουν και το χρονοδιάγραμμα των κυβερνητικών μέτρων στήριξης

Μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τη Δευτέρα βρέθηκε στην Εύβοια για να να δει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές που άφησε πίσω της η καταιγίδα “Θάλεια”, τις πληγείσες περιοχές επισκέπτονται σήμερα Τρίτη (11/8) οι Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Οικονομικών και υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα διαπιστώσουν και αυτοί με τη σειρά τους τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται να ανακοινώσουν το χρονοδιάγραμμα των “fast track” αποζημιώσεων, όπως έχει δεσμευτεί σχετικά ο πρωθυπουργός.

Θυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ε΄ύβοια, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σε όσα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις έχασαν τις περιουσίες τους λόγω της καταστροφής και συμπλήρωσε εμφατικά ότι οι αποζημιώσεις για τη στήριξη των πληγέντων θα διατεθούν ταχύτατα από το εθνικό αποθεματικό, ειδικά σε περιπτώσεις πολιτών που έχασαν το βιός τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

«Ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην οικοσκευή των συμπολιτών μας, που έχασαν τις περιουσίες τους, θα επιμείνω και θα πιέσω ώστε οι εκταμιεύσεις να είναι ταχύτατες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από την πρωτοφανή αυτή θεομηνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα επιτηρήσει προσωπικά τα χρονοδιαγράμματα ώστε να πιστωθούν το ταχύτερο δυνατό πόροι στους δικαιούχους.

Στήριξη θα παρασχεθεί επίσης σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι αποζημίωσης αγροτών, ειδικά εάν κριθεί ότι τα χωράφια τους έχουν υποστεί ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε βάθος χρόνου.

«Θα ζητήσω παρουσία και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο, στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου, ώστε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούν να δρομολογηθούν αποζημιώσεις σε αγρότες. Γιατί καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην χάθηκε μόνο η σοδειά, αυτή που είχαν σπείρει, αλλά μπορεί να έχει γίνει πιο δομική ζημιά στα χωράφια τους», είπε ο Πρωθυπουργός.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα