Φόρος τιμής από την Μπιγιονσέ στον Μαντέλα

Η μεγάλη Αμερικανίδα ντίβα της ποπ R&B μουσικής, η Μπιγιονσέ, ήταν μεταξύ αρκετών σπουδαίων καλλιτεχνών που συμμετείχαν πρόσφατα σε μια μεγαλειώδη συναυλία στο Γιοχάνεσμπουργκ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση του μπροστάρη της νοτιοαφρικανικής αντίστασης κατά του απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα.

Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918 και η μουσική συνάντηση ήταν το κερασάκι στην… τούρτα μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν ως φόρος τιμής στον Μαντέλα, αλλά και στο πλαίσιο μιας παράλληλης εκστρατείας για την εξάλειψη της φτώχειας και του παιδικού υποσιτισμού και την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

Τραγουδώντας πολλές από τις γνωστές επιτυχίες της η Μπιγιονσέ βρέθηκε στην σκηνή μαζί και με τον Εντ Σίραν για το ντουέτου του “Perfect”, ενώ οι θεατές απόλαυσαν ακόμη τον Τζέι Ζι, τον Φάρελ Ουίλιαμς, τον Άσερ, και τον Κρις Μάρτιν των Coldpaly,

Σημειώνεται ότι οι θεατές συνέρρεαν κατά χιλιάδες στο στάδιο που φιλοξένησε την συναυλία κατακλύζοντάς το αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του σόου. Μάλιστα πολλοί απ΄ο αυτούς απόλαυσαν το θέαμα “ανταλλάσσοντας¨το αντίτιμο του εισιτηρίου με την προσφορά της ακτιβιστικής δράσης τους.

Στην ί΄δια συναυλία το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, ο οποίος και υποδέχθηκε τους ομολόγους του από τη Γκάνα, Νάνα Ακούφο-Άντο, τη Ρουάντα, Πολ Καγκάμε και τη Σιέρα Λεόνε Τζούλιους Μάαντα Μπίο.

 

Διαβάστε επίσης