Φταίει η σύμβαση που έκανε η ΕΠΟ με το VAR

Η αναμέτρηση Ιωνικού-Άρη μετατέθηκε για την Παρασκευή μετά από αίτηση της αστυνομίας, λόγω της επετείου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό προκάλεσε την ενόχληση του Παναθηναϊκού που θα πάει στο σημαντικό παιχνίδι με τους “κίτρινους” την επόμενη Τετάρτη έχοντας μία ημέρα λιγότερη ξεκούραση.

Στο ερώτημα γιατί το ματς που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο, δεν πήγε Κυριακή, η διοργανώτρια έδωσε την εξήγησή της. Η superleague ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που αποφασίστηκε να γίνει μία ημέρα νωρίτερα το παιχνίδι της Νίκαιας, αφορά στην εταιρεία που καλύπτει τεχνικά το VAR. Όπως σημειώνουν στον συνεταιρισμό, βάσει της σύμβασης που έχει η εν λόγω εταιρεία με την ΕΠΟ και την κυβέρνηση, προβλέπεται η κάλυψη μάξιμουμ πέντε αγώνων την ίδια ημέρα κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε να μπει και έκτο παιχνίδι την Κυριακή (19/9), ενώ σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα προκαλούνταν ντόμινο αλλαγών στο πρόγραμμα.

Η μόνη πρόβλεψη που υπάρχει για κάλυψη περισσότερων αγώνων, αφορά στις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές, όπου όλα τα παιχνίδια διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα, φέρνοντας επιπλέον εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα