Γραμμένος, Περέιρα πιο ανίκανοι και από χαλασμένο VAR

SPORTS ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Την προπερασμένη Πέμπτη (19/9) έγινε στη ΓΓΑ σύσκεψη για το VAR, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (FIFA/UEFA, ομοσπονδία, λίγκες, ΠΑΕ, τηλεοπτικοί πάροχοι, διαχειρίστρια εταιρία του συστήματος).

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων –μηδέ εξαιρουμένων των εκπροσώπων από τις Συνομοσπονδίες– τόνισαν πως η σύσκεψη καθυστέρησε. Ότι έπρεπε να γίνει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Αλλά Γραμμένος, Περέιρα… μέτραγαν τ’ αστέρια.

Από τα –μικρότερης ή μεγαλύτερης βαρύτητας– επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν, προέκυψαν δύο βασικά προβλήματα. Η ατελής συνεργασία των συμμετεχόντων στο εγχείρημα και η ενημέρωση. Τόσο «εντός των τειχών», όσο και εκτός αυτών. Δηλαδή των φιλάθλων.

Το επεσήμανε ο υφυπουργός, το αναγνώρισαν ως σημαντική έλλειψη και ως άμεσης προτεραιότητας θέμα επίλυσης FIFA/UEFA, ο υπεύθυνος του VAR στη Διεθνή Συνομοσπονδία, οι ΠΑΕ.

Γραμμένος, Περέιρα «έκαναν τους Κινέζους» στο γεγονός ότι έχουν και σ’ αυτό το θέμα την πρώτη και κύρια ευθύνη (και ακολουθεί η διαχειρίστρια εταιρεία).

Η ετυμηγορία της σύσκεψης και ουσιαστικά εντολή από FIFA/UEFA ήταν να γίνει άμεσα προσπάθεια για να «σωθεί η παρτίδα».

Να οργανωθούν ξανά ενημερωτικά σεμινάρια, για διαιτητές, στελέχη του ποδοσφαίρου, δημοσιογράφους. Όπου θα γίνει σωστή παρουσίαση/ενημέρωση, και όχι «τσαπατσούλικη» όπως είχε συμβεί πριν. Ακόμα και το ενδεχόμενο ενημερωτικής καμπάνιας για τους φιλάθλους «έπεσε στο τραπέζι».

Γραμμένος, Περέιρα δεν είχαν, πλέον, καμιά δικαιολογία. Το μήνυμα ήταν ηχηρό και ξεκάθαρο, για να «κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό» τους. Και όμως, αμφότεροι κατάφεραν να τα σκ@#$σουν και σε αυτό.

Ο επικεφαλής της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ –και κατ’ επέκταση οι υπάλληλοί τους Χολέβας, Κουκουλάκης– δύο βδομάδες μετά τη σύσκεψη δεν έχουν κάνει τίποτα!!!…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα