Η δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ οδηγεί 16 Βρετανούς αστυνομικούς σε εξονυχιστική έρευνα για μισογυνισμό

Η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Σάρα Έβεραλντ από αστυνομικό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου - Ασφυκτικές πιέσεις για παραίτηση της επικεφαλής της ΜΕΤ Κρεσίντα Ντικ

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε στη Βρετανία η πολύκροτη υπόθεση της Σάρα Έβεραλντ, με τις γυναίκες να εγκαλούν τη Μητροπολιτική Αστυνομία για τη συμπεριφορά των μελών της απέναντι στις γυναίκες μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας από τον αστυνομικό, Γουέιν Κάζενς, τον περασμένο Μάρτιο.

Οι γυναίκες διαμαρτύρονται επίσης για την στρατηγική της Μητροπολιτικής Αστυνομίας απέναντί τους, υποστηρίζοντας ότι, αντί να αντιμετωπίσει με δραστικό τρόπο την ανδρική βιαιότητα, εξευτελίζει τις γυναίκες.

Η Σκότλαντ Γιάρντ συμβουλεύει για παράδειγμα τις γυναίκες που δεν εμπιστεύονται έναν άνδρα αξιωματικό, «να τρέξουν και να μπουν στο πρώτο σπίτι που θα βρουν», «να φωνάξουν σε περαστικό» ή να καλέσουν το «999».

Ο 48χρονος Γουέιν Κάζενς, ο αστυνομικός του Λονδίνου που απήγαγε, βίασε και δολοφόνησε την 33χρονη Σάρα Έβεραρντ, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο του και με αιτιολογία την τήρηση των μέτρων για την πανδημία, καταδικάστηκε σε ισόβια και χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης.

Την ώρα που η βρετανική κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη από τη δολοφονία της 33χρονης Βρετανίδας, πολλές γυναίκες περνούν στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη Μητροπολιτική Αστυνομία για τις ντροπιαστικές συμβουλές που τους δίνει όταν νιώθουν ότι απειλούνται.

Η αστυνομία του Λονδίνου ερευνά συνολικά 16 αξιωματικούς που συνδέονται με την υπόθεση της Σάρα Έβερλαντ, εν μέσω ισχυρισμών ότι είναι μισογύνηδες, ομοφοβικοί και ρατσιστές.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τρία μέλη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανήκουν σε ομάδα στο WhatsApp, και μοιράστηκαν «εξευτελιστικά» μηνύματα με τον Κάζενς, λίγους μήνες πριν δολοφονήσει τη Σάρα.

Υπάρχουν, όμως, και γυναίκες αξιωματικοί που δήλωσαν ότι φοβούνται να καταγγείλουν τους άνδρες συναδέλφους τους για ανάρμοστη συμπεριφορά, επειδή φοβούνται ότι θα φύγουν από το σώμα.

Η επικεφαλής της υπηρεσίας (MΕΤ) Κρεσίντα Ντικ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να παραιτηθεί με την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, να υποστηρίζει ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία θα πρέπει να απαντήσει σε «σοβαρά ερωτήματα».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα