Η «γαλάζια» προτεραιότητα για ασφάλεια και η ΣΥΡΙΖΑϊκή σπέκουλα

Η μανιέρα της Κουμουνδούρου να δημιουργήσει ένα στρεβλό αφήγημα περί αστυνομοκρατίας

Τον Τάκη Θεοδωρικάκο είχε… δικαιωματικά ως κεντρικό πρόσωπο η τελευταία Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, κι αυτό διότι το θέμα της είχε να κάνει με την ασφάλεια.

Παρουσία πολλών προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ τής Ν.Δ. από όλη την Ελλάδα, αλλά και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία έννομης τάξης, αναδιαμορφώνοντας και ενισχύοντας τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας.

Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά που γίνεται στην Κατεχάκη δεν είναι μονοδιάστατη με την ενίσχυση π.χ. των περιπολιών των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΔΙ.ΑΣ. στις γειτονιές ή με επιχειρήσεις σε εστίες παραβατικότητας. Αντιθέτως, και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας έχει ενεργοποιηθεί και οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας στις φυλακές παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα και έχουν αναβαθμιστεί οι υλικοτεχνικές υποδομές τής ΕΛ.ΑΣ., με προώθηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με την ενίσχυση της τροχαίας αστυνόμευσης προκειμένου να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους, αλλά και την ενδυνάμωση της συνοριοφυλακής και στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου (σ.σ. έχει πλέον ολοκληρωθεί φράχτης μήκους 37 χιλιομέτρων), συνθέτουν μια ολιστική αρχιτεκτονική εσωτερικής ασφάλειας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δέσμευσής της για «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο γραμματέας της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, που ανάμεσα στα όσα είπε δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε, συγκεκριμένα, ο Μαρινάκης ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συχνά-πυκνά λαϊκίζει απομονώνοντας μεμονωμένα και καταδικαστέα περιστατικά αστυνομικής βίας και μέσω αυτής της μανιέρας να δημιουργήσει ένα στρεβλό αφήγημα περί αστυνομοκρατίας, την ίδια ώρα που από την κυβέρνηση διατυπώνεται η ξεκάθαρη θέση περί εφαρμογής των νόμων δίχως αστερίσκους και δίχως υπερβάσεις από τα όργανα του νόμου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα