Η «γεραπετρίτεια» αριθμητική με τις ΜΕΘ

Δηλαδη αν καταργήσουμε όλες τις ΜΕΘ θα μηδενιστεί και η θνητότητα αφού ουδείς θα περνάει το κατώφλι των εντατικών;

Δεν χρειάζεται να ψηφίζει κάποιος «δαγκωτό» Νέα Δημοκρατία, για να παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε μία συντονισμένη –παρά τα όποια λάθη της– προσπάθεια να θωρακίσει το ΕΣΥ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Απόδειξη το ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ που παρέλαβε η ΝΔ το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τις 557 του 2019 φτάσαμε σήμερα να λειτουργούν περισσότερες από 1.230.

Το ότι στην Κουμουνδούρου δεν παραδέχονται το προφανές δεν προκαλεί έκπληξη. Όταν δεν αμφισβητούν το νούμερο της διαφοράς πλειοδοτούν σε λαϊκισμό, ωσάν να άφησαν προίκα στο ΕΣΥ τις περίπου 30.000 κλίνες ΜΕΘ που έχει η Γερμανία.

Μεταξύ όμως του «βαμμένου» νεοδημοκράτη και του λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑίου, υπάρχει και η «κατηγορία ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ». Διότι, όπως και να το κάνουμε, ο υπουργός Επικρατείας είναι μία κατηγορία μόνος του όταν λέει από τον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης ότι «οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση» του υγειονομικού προβλήματος, και ότι αν «είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά την φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%.».

Φοβερή συλλογιστική, υπουργέ μου. Αν είναι έτσι, να καταργήσουμε και τις ΜΕΘ που έχουμε και, αφού ουδείς θα περνάει το κατώφλι των εντατικών, θα μηδενιστεί και η θνητότητα. Η λογική να μη μηδενιστεί, υπουργέ μου…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα