Η «κλειστή» εκδήλωση ενημέρωσης των ξένων διπλωματών

Το "promo" του Θοδωρή Λιβάνιου για τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας ως προς τη μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή

Στο άκουσμα της πραγματοποίησης στην Αθήνα κλειστής εκδήλωσης ενημέρωσης των ξένων διπλωματών, ο νους πάει σε κατασκοπευτικό θρίλερ.

Έστω και αν έλειπε το γεωπολιτικό σασπένς, η «σύναξη» που φιλοξενήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην πρεσβεία της Κύπρου ήταν εξόχως σημαντική, καθώς ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που ήταν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Ένωσης Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα (Club of Εconomic and Commercial Diplomats – ECDC) για τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας ως προς τη μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή.

Έχοντας απέναντί του εμπορικούς και οικονομικούς ακόλουθους από 27 χώρες, ο Θ. Λιβάνιος επεσήμανε ότι η αποχαλκοποίηση των τηλεπικοινωνιών, το 5G, με αιχμή τις οπτικές ίνες και το προσιτό και προσβάσιμο σε όλες τις περιοχές πραγματικά γρήγορο ίντερνετ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δημιουργία έξυπνων πόλεων, το δορυφορικό ίντερνετ, είναι κάποιοι από τους κεντρικούς πυλώνες του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος πηγαίνει προς τον πολίτη και όχι το αντίστροφο που ίσχυε έως σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι πλέον διευθετούνται μέσω υπολογιστή πάνω από 1.300 υπηρεσίες καθημερινά. Καιρός ήταν…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα