Η Olympia Development του Πάνου Γερμανού πουλά στην γαλλική Iliad την συμμετοχή της στην Play

Σε μια συναλλαγή που αποτιμάται συνολικά στα 2,2 δισ. ευρώ.

Την πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play, στην οποία η Olympia Development του Πάνου Γερμανού κατέχει το 20,1% του μετοχικού κεφαλαίου, εξαγοράζει η γαλλική εταιρεία Iliad, σε μια συναλλαγή που αποτιμάται συνολικά στα 2,2 δισ. ευρώ.

Η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Χαβιέ Νιέλ, που επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη, πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play – της Olympia Development και της ισλανδικής Novator Partners (έκαστος κινείται στην περιοχή του 20%). Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή – δίνοντας τιμή premium – ρεκόρ.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.

Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, ιδρύθηκε το 2006 και ξεκίνησε την τη λειτουργία της το 2007. Την ίδια χρονιά, η Olympia Development εξαγόρασε το 50,3% της εταιρείας και μέσα σε 10 χρόνια την μετέτρεψε στον νούμερο 1 πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. To 2017 η Play εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, αντλώντας 1 δισ. ευρώ, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στη χώρα.

Η εταιρεία αριθμεί πάνω από 780 καταστήματα στο δίκτυο της και 15 εκατ. συνδρομητές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα