Η προετοιμασία για αποχωρήσεις και κάλυψη της ζημιάς στον ΠΑΟΚ

TOP SECRET: ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ...

Τελικά, ανέλαβαν ο Ιβάν και ο Γιωργής τις ευθύνες για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, όπως μας πληροφόρησε ο κανακάρης του προέδρου, ή εν τέλει έφταιγαν οι παίκτες;

Ρητορικό ερώτημα επειδή δεν υπάρχει κάποιος να απαντήσει. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έγραψε ότι ευθύνεται η διοίκηση, αλλά ο πρόεδρος τα έβαλε με τους παίκτες. Στοχοποίησε, μάλιστα, κάποιους εξ αυτών.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Λέο Ζαμπά και ο Δημήτρης Πέλκας μπήκαν στο σημάδι του εργοδότη τους, που προφανώς και δεν συμφώνησε με την τακτική του γιου του για ανάληψη της ευθύνης. Κατά τον Ιβάν και το Σαββιδοτεχνείο, για τον αποκλεισμό έφταιγαν οι παίκτες. Και ειδικά οι τρεις προαναφερθέντες.

Κατά περίεργη σύμπτωση, πρόκειται για τρεις παίκτες με ενδιαφέρον από ομάδες προηγμένων πρωταθλημάτων. Άρα, και οι τρεις μπορούν να δώσουν χρήματα στον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι ολοκληρώθηκε το μεταγραφικό παζάρι και άρα οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν για τον Ιανουάριο.

Η στοχοποίηση των παικτών και τα πρωτοσέλιδα του στυλ «θα μείνει όποιος ματώνει», επί της ουσίας δείχνουν την πρόθεση του Σαββίδη και των επικοινωνιολόγων να στρέψουν τον κόσμο προς τους ποδοσφαιριστές.

Έτσι, το αφεντικό θα τη βγάλει λάδι για την αδράνεια που επέδειξε στο μεταγραφικό παζάρι και ουσιαστικά ήταν ο κύριος λόγος για τους αποκλεισμούς από τον Άγιαξ και από τη Σλόβαν.

Όπως ακριβώς τα είπε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, όταν κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής του. Όπως τα αποκάλυψε και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου όταν τον ρώτησαν γιατί έφυγε ο γιος του από την Τούμπα.

Για να μην έρθουν όλα αυτά στο προσκήνιο και με δεδομένο τον έλεγχο των ΜΜΕ, ο λιθοβολισμός των ποδοσφαιριστών επιλέχθηκε ως η καλύτερη τακτική τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Έτσι, όμως, δεν αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες. Είναι σαν τη συγγνώμη που ζητούν κάποιοι και τη συνοδεύουν με το «αλλά». Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται άμεσα το επόμενο ατόπημα.

Κι επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, εκείνο που φαίνεται στο βάθος είναι το επόμενο στραβοπάτημα. Τότε θα υπάρχουν οι εύκολοι στόχοι για να μην τα ακούσει το αφεντικό…

Διαβάστε επίσης