Η πρώτη μονομαχία Φώφης-Ανδρουλάκη

Αύριο στη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου αναμένεται να βγουν τα μαχαίρια με τον ευρωβουλευτή να κάνει λόγο ότι η κα Γεννηματά κατάργησε τα όργανα του ΠΑΣΟΚ

Δύο πολύ κρίσιμες συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες το επόμενο τριήμερο, οι οποίες εν πολλοίς θα καθορίσουν και την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. Οι δύο συνεδριάσεις αφορούν το συνέδριο-εξπρές του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά και το οποίο θα διεξαχθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, με σύνεδρους όσους συμμετείχαν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί με τους όρους που επιθυμεί η αρχηγός, κάτι που προκαλεί την οργή των περισσοτέρων εντός της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και την θυμηδία των εκτός ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι εκτιμούν πως από αυτές τις διαδικασίες το κόμμα θα βγει πολλαπλά τραυματισμένο με την εσωστρέφεια να εγκαθίσταται για τα καλά στη Χαριλάου Τρικούπη.

Γι’ αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή αυτή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου για να ληφθούν οι αποφάσεις για τα διαδικαστικά. Η συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται αναίμακτη για την κα Γεννηματά, καθώς η ΚΟΕΣ είναι ολοκληρωτικά ελεγχόμενη. Όμως η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς μετέχουν τόσο οι βουλευτές, όσο και οι ευρωβουλευτές.

Πυρά Ανδρουλάκη

Ήδη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, εξαπέλυσε πυρά μέσω τηλεοπτικής του εμφάνισης, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το θέμα της ηγεσίας. Ο ευρωβουλευτής και το αντίπαλον δέος της κας Γεννηματά στο ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για συνέδριο που γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «με διορισμένους συνέδρους», ενώ σημείωσε ότι «οι λάθος αποφάσεις μάς οδήγησαν στο 8%». «Δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να μεταβληθεί σε ΚΚΕ του Κέντρου», ανέφερε.

«Μακάρι να είχαμε πάει στο 15% και να ήταν το “ΠΑΣΟΚ plus” πολλών άλλων δυνάμεων, όμως ας είμαστε ρεαλιστές, το 8% είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι λίγοι. Δεν θεωρώ επιτυχία ότι στις εθνικές εκλογές η Ν.Δ. πήρε 40%, 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 8% το ΚΙΝΑΛ, θα μπορούσε να είχε επιτύχει πολύ περισσότερα», σχολίασε αιχμηρά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σε ένα συνέδριο τα συζητάμε όλα. Δεν λέω ότι είναι πρωτεύον να πάμε σε αλλαγή ηγεσίας, λέω ότι πρωτεύον είναι να κάνουμε ένα συνέδριο να τα συζητήσουμε όλα. Αύριο στην Κ.Ο. θα θέσω αυτό που θεωρώ σωστό για το μέλλον της παράταξης κι ας ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές που ήταν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Διότι πια η κυρία Γεννηματά έχει καταργήσει όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει όργανο να αποφασίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα υπάρξει δυαρχία σε κόμμα του 8%», σχολίασε.

Ο Χρηστίδης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας πως: “Θέλουμε να συζητηθούν τα πάντα. Εμείς έχουμε μπροστά μας δύο συνεδριάσεις οι οποίες είναι αποφασιστικές. Όλα τα ζητήματα πρέπει να μπουν. Για εμάς το ζήτημα είναι πώς θα προχωρήσει πολιτικά η παράταξη, για την οποία υπάρχει εύλογη αγωνία κι ενδιαφέρον από χιλιάδες πολίτες”.

Όμως ο κ. Χρηστίδης έσπευσε να σχολιάσει και την ομιλία του Κώστα Καραμανλή και υποστήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει να μιλά πιο συχνά και για ζητήματα που έγιναν επί της διακυβέρνησης του.

“Πιστεύω ότι ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να μιλά πιο συχνά, και ειδικά για ζητήματα τα οποία αφορούν και τη δικιά του περίοδο. Ο Κώστας Καραμανλής βαρύνεται με μία διακυβέρνηση η οποία χρέωσε πολύ τη χώρα κι αυτό το πληρώσαμε τη δεκαετία που αφήνουμε πίσω μας με τρία μνημόνια, με μέτρα τα οποία έχουν στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες, με φτωχοποίηση ενός πολύ μεγάλου τμήματος των συμπολιτών μας.

Έπρεπε να είχε ήδη μιλήσει για την οικονομία και για το τι συνέβη από το 2004 μέχρι το 2009, γιατί, έξω από τα μακροοικονομικά στοιχεία, θυμίζω το διπλασιασμό του δημόσιου χρέους, θυμίζω το πρωτογενές έλλειμμα στο 15,6%. Αυτά είναι νούμερα που έγιναν εκείνη την πενταετία και για τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν μιλήσει από τον κ. Φαν Ρομπέι μέχρι άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους”.

Ταυτόχρονα ο κ. Χρηστίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ του Κώστα Καραμανλή το ΚΙΝΑΛ, εάν αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας: “Πέραν του τι πολιτική ευθύνη ρίχνουμε στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη. Ο κ. Καραμανλής προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα