Ηχούν τα τύμπανα πολέμου μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ

Ηχούν για τα καλά τα τύμπανα πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η  Μόσχα, διά στόματος Ρώσου διπλωμάτη, απειλεί  να καταρρίψει οποιονδήποτε πύραυλο εκτοξεύσουν οι Αμερικανοί στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του  ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο προειδοποίησε ότι ο στρατός της χώρας του είναι έτοιμος να καταρρίψει οποιονδήποτε πύραυλο εκτοξεύσουν οι Αμερικανοί στη Συρία, αλλά και να βομβαρδίσει τις βάσεις απ’ όπου θα εκτοξευθεί αυτός ο πύραυλος!

Μιλώντας στο κανάλι al-Manar ΤV, ο Αλεξάντερ Ζασίπκιν ανέφερε ότι η παραπάνω ανοιχτή απειλή δεν αποτελεί δική του δήλωση, αλλά δήλωση του προέδρου Πούτιν και του Ρώσου αρχηγού του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

«Αν υπάρξει επίθεση από τους Αμερικανούς τότε… οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και θα χτυπήσουμε ακόμα και τις πηγές από τις οποίες προήλθαν οι πύραυλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης.

Tραμπ: “Ρωσία ετοιμάσου, έρχονται πύραυλοι στη Συρία”

Άμεσα απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ στη Ρωσία, ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν με πυραύλους τη Συρία, παρά τις απειλές της Μόσχας ότι η Ρωσία θα καταρρίψει όποιον πύραυλο κατευθυνθεί προς τη Συρία.

«Η Ρωσία υποστηρίζει ότι θα καταρρίψει όλους τους πυραύλου που θα πυροδοτηθούν στη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία γιατί θα έρθουν, ωραία και νέα και «έξυπνα». Δεν θα έπρεπε να είσαι εταίρος με ένα ζώο που σκοτώνει με χημικά και το απολαμβάνει», γράφει στο tweet του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης