«Ιδιοτελείς ψιλικατζήδες…»

Σφοδρότατη επίθεση κατά των οργανωμένων οπαδών του Άρη εξαπέλυσε ο Κώστας Γεωργιάδης. Το μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη χαρακτήρισε ιδιοτελείς ψιλικατζήδες τα μέλη του «Super 3» με αφορμή τις βολές που εξαπέλυσαν οι τελευταίοι μέσω της εφημερίδας τους «Σούπερ Άρης». Επίσης, προέτρεψε την ΚΜΑ να κινηθεί νομικά εναντίον τους, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της συζήτησης με τον πρόεδρο των «κίτρινων» Δημήτρη Ηλιάδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Γεωργιάδης στο «ΑΝ 98,7»:

-Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στους άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συζήτηση με τον Δημήτρη Ηλιάδη: «Αφορούσε τόσο το διοικητικό όσο και το αγωνιστικό σκέλος. Ζητήσαμε λεπτομέρειες και εξηγήσεις στα πλαίσια του καθήκοντός μας, μια ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, καθώς επίσης τις θέσεις της διοίκησης για τα ζητήματα που απασχολούν την Π.Α.Ε. από εδώ και στο εξής. Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. εξέφρασε τη δική του άποψη περί όλων αυτών και το συμπέρασμα είναι ότι σημείο αναφοράς των περαιτέρω εξελίξεων είναι το άρθρο 99 και η απόφαση η οποία αναμένεται.

Όλα βρίσκονται σε συσχετισμό, όπως μας μετέφερε, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση της ομάδας, τη συμμετοχή του ιδίου στην Α.Μ.Κ. και την έλευση επενδυτικών κεφαλαίων. Πάντως, προσωπικά θεωρώ ότι το τελευταίο δε φαίνεται σοβαρό. Ο κ. Ηλιάδης μας τόνισε, πιο συγκεκριμένα, ότι εφόσον η Π.Α.Ε. μπει στο άρθρο 99, θα παλέψει για εισροή κάποιων κεφαλαίων. Από εκεί και πέρα, για το αγωνιστικό αναγνώρισε ότι έγιναν σφάλματα, ενώ δικαιολογήθηκε για επιλογές οι οποίες περίμενε να αποδώσουν, αλλά «δε βγήκαν» μέσα στο γήπεδο».

-Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ηλιάδης στη συνάντησή του με τη Λέσχη, τονίζοντας: «Για το ζήτημα της διαιτησίας ο κ. Ηλιάδης μας επεσήμανε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς, όπως τόνισε, τους εκπροσώπους της Π.Α.Ε. στην Αθήνα δεν τους παίρνουν στα σοβαρά, γιατί θεωρούνται εφήμεροι… Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Και θέλω να προσθέσω εδώ ότι συγκεκριμένες δυνάμεις που δρουν στο χώρο του Άρη καθιστούν όλες τις διοικήσεις εφήμερες και αδύναμες στον τομέα αυτόν».

-Για τις χορηγίες, υπογράμμισε: «Ο κ. Ηλιάδης δε μπορεί να μας δώσει καμιά εγγύηση για το 1.4 εκ. ευρώ. Αυτό που ανέφερε είναι όσα θεωρεί ότι θα προσπαθήσει να κάνει. Στο θέμα των χορηγιών η διοίκηση Ηλιάδη έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα δικά μου μάτια, γιατί τις συγκεκριμένες τις είχε εμφανίσει ως εξασφαλισμένες. Όταν τις παρουσίασε στη γενική συνέλευση στο «Παλαί ντε Σπορ», αυτές ήταν χωρίς όρους και προϋποθέσεις περί υπαγωγής πρώτα στο άρθρο 99».

-Για τα επενδυτικά κεφάλαια, σημείωσε: «Επισημάνθηκε προς το Δ.Σ. της Λέσχης από το αντίστοιχο της Π.Α.Ε. και τον κ. Ηλιάδη, πιο συγκεκριμένα, ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν κεφάλαια και προσπαθεί να τους πείσει, με την προϋπόθεση της θετικής έκβασης για το άρθρο 99 και ότι ο Άρης θα πάρει άδεια την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές. Δε μίλησε με συγκεκριμένα νούμερα, ωστόσο υπονοήθηκε ότι το ποσό θα είναι πολύ μικρότερο αυτού της Α.Μ.Κ.».

-Για την αντίδραση της Π.Α.Ε. στην πίεση που της ασκείται, και τον τρόπο με τον οποίο την εξωτερίκευσε ο κ. Ηλιάδης στη Λέσχη, σχολίασε: «Εξέφρασε δυσαρέσκεια γιατί δεν υπάρχει ομόψυχη στήριξη της διοίκησης της Π.Α.Ε. και συνοχή. Βρίσκεται συνέχεια στην κριτική και το στόχαστρο. Όμως, ο κόσμος είναι έτσι κι αλλιώς πολύ κουρασμένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συνέχεια ζει με άλγος για την ομάδα του».

-Εν συνεχεία τοποθετήθηκε για τις βολές των οργανωμένων μέσω της εφημερίδας Super Aris: «Η δική μου άποψη στο Δ.Σ. είναι να υπάρξει αντίδραση και μάλιστα σφοδρή. Το πρωτοσέλιδο του Σούπερ 3 κατά της Κ.Μ.Α. είναι αισχρό και εμετικό. Επιτίθεται καθ’ αυτόν τον τρόπο θαρρείς και είναι η Κ.Μ.Α. που διοικεί την ομάδα, κι αυτή που επέβαλε τις διοικητικές επιλογές, σα να αναζητούμε μάγισσες να κάψουμε και να εξευμενίσουμε τον όχλο!

Απαράδεκτο, αισχρό και εμετικό πρωτοσέλιδο, με όλα τα κείμενα ανυπόγραφα. Μπορεί να μην υπήρχε το πρόσωπό μου, όπως χλεύασαν άλλα μέλη του Δ.Σ., ωστόσο ως προς το θεσμό πιστεύω ότι θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά κατά των υπευθύνων αυτού του αηδιαστικού πρωτοσέλιδου, που βάλλει κατά του θεσμού που βοήθησε τα μέγιστα ώστε να σηκώσει κεφάλι ο Άρης. Όπου εφαρμόστηκε αυτό το μοντέλο στην Ευρώπη, πέτυχε. Από τα «πέτρινα» χρόνια μέχρι σήμερα, η πιο καλή τετραετία ήταν από το 2006 έως το 2010. Ο Αρειανός ήταν περήφανος και χαρούμενος. Πήγε σε δύο τελικούς, ακόμη κι αν δεν πήρε κανέναν. Είχε μια ισχυρή ομάδα αγωνιστικά και μέχρι το 2009 τα χρέη ήταν διαχειρίσιμα και ελεγχόμενα. Δε φταίει ο θεσμός αν κάποιοι έβλαψαν την ομάδα.

Η Κ.Μ.Α. ιδρύθηκε για να είναι μεγαλομέτοχος και το Δ.Σ. της να την εκπροσωπεί. Όχι να διοικεί την Π.Α.Ε.. Το Δ.Σ. δεν αποτελείται από παράγοντες. Ελέγχουν και ενημερώνουν το σωματείο. Έτσι, λοιπόν, διάφοροι ιδιοτελείς ψιλικατζήδες που παριστάνουν τους οργανωμένους οπαδούς, χλευάζουν ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν το θεσμό να λειτουργεί όπως ήταν αρχικά. Τα 2.000.000 ευρώ που έχει δώσει η Λέσχη στην Π.Α.Ε. προήλθαν από την ανιδιοτελή προσφορά του κόσμου. Κανένας παράγοντας δεν έχει δώσει ανεπιστρεπτί τέτοιο ποσό. Με τη Λέσχη η Π.Α.Ε. έκανε τους μεγαλύτερους τζίρους της ιστορίας της. Η δική μου θέση προς το επόμενο Δ.Σ. θα είναι να υπάρξει η πιο σφοδρή αντίδραση που μπορούμε. Αυτοί που βάζουν στο στόμα τους ανθρώπους και συκοφαντούν, θα πρέπει να προσέχουν. Εγώ θα καταθέσω αυτήν την πρόταση κι από εκεί και πέρα σεβαστώ την απόφαση της πλειοψηφίας.

-Για το πόρισμα του ελέγχου, κατέληξε: «Κάποιοι πονηροί και κακότροποι θέλουν να ωθήσουν την Κ.Μ.Α. στο να προβεί σε ενέργειες που ενδεχομένως να έρθουν σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της ομάδας. Ο Άρης, όπως και όλες οι ομάδες, δε μπορεί να γίνεται ρόμπα ξεκούμπωτη. Είμαστε ενόψει μια διαδικασίας η οποία θα αποτελέσει φιλί της ζωής ή πυροβολισμό ανάμεσα στα μάτια. Τα συμφέροντα της ομάδας επιβάλλουν να μην υπάρχει γλωσσοδιάρροια. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι είτε πονηρός είτε ηλίθιος. Ο ίδιος ο Ηλιάδης έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει πόλος στην ομάδα που τη θέλει στη Γ’ Εθνική. Το πόρισμα θα βγει, θα κοινοποιηθεί κι όσοι έβλαψαν τον Άρη θα το πληρώσουν ακριβά. Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αναγκαστική σιωπή για να σπιλώνουν. Είναι αισχρό αυτό που γίνεται».

Διαβάστε επίσης