ΙΝΔΙΑ: Χάνουν τις δουλειές τους αλλά και τη ζωή τους

14 εργάτες που είχαν μεταναστεύσει για να βρουν δουλειά σε μεγάλες πόλεις της χώρας χτυπήθηκαν από τραίνο την ώρα που κοιμόντουσαν πάνω στις ράγες!!!

Σε δεκάδες εκατομμύρια ανέρχονται οι Ινδοί που έμειναν άνεργοι εξαιτίας της καραντίνας που από τα τέλη Μαρτίου έχει επιβληθεί στην αχανή χώρα προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του φονικού κορωνοϊού.

Δυστυχώς όμως δεν χάνουν μόνο τις δουλειές τους αλλά και τις ζωές του όπως έγινε στην περίπτωση 14 συμπατριωτών τους οι οποίοι βρήκαν πριν από μερικά 24ωρα τραγικό θάνατο όταν τους χτύπησε τραίνο την ώρα που κοιμόντουσαν πάνω στις ράγες!!!

Δε πρόκειται για απλή απερισκεψία. Το lockdown που επιβλήθηκε σε πολλά εργοστάσια λόγω της πανδημίας ανάγκασε τους εργάτες που είχαν μεταναστεύσει στις μεγάλες πόλεις τη Ινδίας για να βρουν δουλειά να επιστρέψουν μαζικές στις πατρογονικές περιοχές τους. Δεδομένης όμως της απουσίας μέσων μαζικής μεταφοράς και του κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των ινδικών κρατιδίων οι φτωχοδιάβολοι επιστρέψουν στα σπίτια τους με τα πόδια διανύοντας σε κάποιες περιπτώσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα τα αποκλεισμένα κρατίδια της Ινδίας ναύλωσαν ειδικά τραίνα για να μεταφέρουν τους εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί μακριά από τα σπίτια τους. Με τη διαφορά ότι οι τελευταίοι αδυνατούν σε κάποιες περιπτώσεις να πληρώσουν το εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης