Ινδία: Πλημμύρισαν τρεις μονάδες επεξεργασίας – Έλλειψη πόσιμου νερού κατά ένα τέταρτο

Το επίπεδο των υδάτων μπορεί να φθάσει στο υψηλότερο σημείο σήμερα, ενώ, στο μεταξύ, κάτοικοι απομακρύνονται από πλημμυρισμένες περιοχές

Τρεις μονάδες επεξεργασίας έχουν πλημμυρίσει στο Δελχί της Ινδίας με αποτέλεσμα να μειωθεί η παροχή πόσιμου νερού κατά ένα τέταρτο σήμερα. Ο ποταμός Γιαμούνα υπερχείλισε μετά από συνεχείς βροχοπτώσεις.

Ο ποταμός στο Δελχί είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών μετά από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις σε γειτονικά κρατίδια όπως η Χαριάνα προς τα βόρεια.

Η πόλη των 20 εκατ. κατοίκων είχε επίσης έντονες βροχοπτώσεις κατά το σαββατοκύριακο, προκαλώντας πλημμύρες σε κοινότητες που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταυλισμούς.

«Θα υπάρξει πρόβλημα με το νερό σε κάποιες περιοχές στο Δελχί», δήλωσε ο Άρβιντ Κεζριουάλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πόλης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Μόλις υποχωρήσει το νερό του Γιαμούνα, θα προσπαθήσουμε να τις επανεκιννήσουμε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε, αναφερόμενος σε τρεις μονάδες επεξεργασίας.

Ο Κεζριουάλ δήλωσε ότι το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό μπορεί να φθάσει στο υψηλότερο σημείο αργότερα σήμερα, ενώ, στο μεταξύ, κάτοικοι απομακρύνονται από πλημμυρισμένες περιοχές.

«Το να σωθούν ανθρώπινες ζωές είναι το πιο σημαντικό. Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους στο Δελχί να συνεργαστούν ο ένας με τον άλλο με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτή την έκτακτη ανάγκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Κρατίδια στη βόρεια Ινδία κοντά στο Δελχί έχουν δεχθεί βροχοπτώσεις ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε η εποχή των μουσώνων την 1η Ιουνίου, με την Πουντζάμπ και την Χιμάτσαλ Πραντές να καταγράφουν 100% και 70%, αντίστοιχα, περισσότερη βροχή από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.

Το Δελχί έχει καταγράψει βροχοπτώσεις που είναι κατά 112% πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα