ΙΟΒΕ: Αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τις πωλήσεις το επόμενο διάστημα

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο στις 114,8 μονάδες, από 110,1 μονάδες τον Ιανουάριο

Τάση συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στον επιχειρηματικό τομέα κατά το τελευταίο διάστημα, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα του ΙΟΒΕ.

Ωστόσο, συνολικά καταγράφεται επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, λόγω κυρίως των κατασκευών και της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο ενισχύθηκε ήπια τον Φεβρουάριο στις 114,8 μονάδες, από 110,1 μονάδες τον Ιανουάριο.

Η μικρή αυτή ενίσχυση είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των προσδοκιών σε όλους σχεδόν τους επιμέρους κλάδους, με εξαίρεση τον κλάδο Οχημάτων-Ανταλλακτικών και τα είδη οικιακού εξοπλισμού που κινούνται πτωτικά.

Oι θετικές εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για τις τρέχουσες πωλήσεις υποχωρούν οριακά στις +55 (από +56) μονάδες, ενώ αντίθετα οι θετικές προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων στο επόμενο τρίμηνο ενισχύονται σημαντικά και διαμορφώνονται στις +35 (από +16) μονάδες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα