bpbg
bpbg

Ιβάν #uefamafia: Λιοντάρι εδώ, μυρμήγκι στην UEFA

Ο Σαββίδης άφησε το Σαββιδοτεχνείο να γράφει περί μαφίας μετά τον αποκλεισμό του Άγιαξ, μόνο για εγχώρια κατανάλωση, δεν τόλμησε να στείλει επίσημη διαμαρτυρία για τη διαιτησία με τον Άγιαξ

Δεν είναι κανένας τυχαίος ο Σαββίδης. Χρόνια στο κουρμπέτι είναι με τα ποδόσφαιρα και στη Ρωσία και την Ελλάδα. Το ξέρει το έργο; Και ρωτώ πολύ σοβαρά. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ και τα φόρτωσαν όλα στη διαιτησία του Άγγλου. Μάλιστα. Και καλά έκαναν. Κάπου έπρεπε να τα φορτώσουνε. Σε ποιον θα τα χώνανε; Στον Σαββίδη που τσιγκουνεύτηκε να κάνει μεταγραφές;

Άλλο θέλω να σου πω. Πλακώνει ολόκληρα κατεβατά το Σαββιδοτεχνείο #uefamafia, σου λέει. Ότι η UEFA είναι μαφία. Μάλιστα. Με τον Κόλκα, βέβαια, μπροστάρη για να πάρει το βραβείο του καλύτερου Σαββιδοτέχνη. Σκέφτηκε κανένας αν αυτά τα περί μαφίας κάνουν καλό στον ΠΑΟΚ; Είναι σοβαρή η ερώτηση.

Οι Σαββιδοτέχνες τα γράφουνε αυτά για εγχώρια κατανάλωση. Τόσο σανό έχουν ταΐσει τους ΠΑΟΚτσήδες. Λογικό και κατανοητό. Αυτά τα περί μαφίας, ξέρει ο Ιβάν και στην ΠΑΕ ότι καταγράφονται και μπαίνουν στον φάκελο του ΠΑΟΚ στην UEFA;

Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή. Επειδή του καυλώνει του κάθε Κόλκα, αρχίζει και γράφει ολόκληρα κατεβατά για #uefamafia και τα ρέστα. Φτιάχτηκαν σελίδες και γκρουπ στα social media #uefamafia. Κι εντάξει, από τους Κόλκες δεν περιμένει κανένας τίποτα διαφορετικό. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους. Να γίνεται κολλητός με τα ΠΑΟΚια. Τους πιτσιρικάδες, φυσικά, γιατί κανένας μεγάλος άνθρωπος δεν μπορεί να διαβάζει αυτά που γράφει.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν ξέρει ότι η ομάδα έχει να παίξει στο Europa League; Κι αν το Σαββιδοτεχνείο γράφει για #uefamafia, τι περιμένεις δηλαδή; Να τον βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια, επειδή τον έσφαξαν και καλά, στα προηγούμενα;

Δηλαδή, φοβήθηκαν τώρα στην UEFA, έκλασαν πατάτα που τα γράφουνε αυτά οι Σαββιδοτέχνες και θα στείλουν κανέναν Τσαμούρη από τη Ρωσία; Μόνο στο μυαλό των Κόλκηδων υπάρχει αυτό, πουθενά αλλού. Είμαστε σοβαροί; Κι αν αύριο σε βάλει στο μάτι ο διαιτητής, ποιος θα φταίει; Η ΠΑΕ ή το Σαββιδοτεχνείο; Η ΠΑΕ θα φταίει, που αφήνει τους Σαββιδοτέχνες να γράφουν ό,τι γουστάρουνε.

Και ξαναρωτάω. Ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι τον έσφαξαν. Με γεια του, με χαρά του. Γούστο του και καπέλο του. Γιατί δεν έστειλε μία επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA; Επίσημα πράγματα, μιλάμε. Με αλληλογραφία μέσω της ΕΠΟ του Βάγγου του Γραμμένου. Και να λέει η διαμαρτυρία τα πάντα όλα. Ότι όλα τα πέναλτι δεν ήταν κι ότι ο Άγγλος έπαιξε επιστημονικά Άγιαξ και, κατόπιν τούτου, ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του.

Έγινε τέτοιο πράγμα και δεν το ξέρω; Όχι βέβαια. Ξέρουν στην ΠΑΕ ότι άπαξ κι έκαναν τέτοιο πράγμα, μπαίνανε κατ’ ευθείαν στην black list. Τουμπέκα κάνανε. Βγάλανε μία ανακοίνωση για τα ταΐσουν τα πρόβατα, αλλά μόνο για την Ελλάδα. Και βάλανε μετά τους Κόλκες να γράφουν για #uefamafia. Για σανό.

Τα χώνουνε κατ’ ευθείαν στον Θόδωρο τον Θεοδωρίδη οι Σαββιδοτέχνες. Αυτόν ξέρουνε, αυτός φταίει. Κι επειδή ο Θόδωρος προέρχεται από τον Ολυμπιακό, μια χαρά δένει το σενάριο. Αυτός κατευθύνει την UEFA, σου λέει, αυτός ευθύνεται που αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ. Μιλάμε, δηλαδή, να πέφτεις από το καμπαναριό.

Σιγά μην ασχοληθεί ο Θόδωρος με τον ΠΑΟΚ. Το έγραψε η «Α». Ό,τι έρχεται σε φαξ από την Ελλάδα, οι υπάλληλοι της UEFA το πετάνε κατ’ ευθείαν στον κουβά. Κι όλα τα mail πάνε στα spam. Τέλος. Ο Θόδωρος, όμως, είναι ωραίος εχθρός. Τον βαράνε οι Σαββιδοτέχνες και νομίζουν ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ.

Κι ένας άλλος Κόλκας έγραψε και το εξής φοβερό και τρομερό. Ότι δεν περιμένει, λέει, από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να γκρεμίσει την «παράγκα» της UEFA, αλλά είναι σίγουρος ότι θα βρει τον τρόπο για να μην ξαναζήσει ο «Δικέφαλος» όσα έζησε στο Άμστερνταμ. Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ:

Τι εννοεί ο ποιητής; Τι άλλος τρόπος υπάρχει; Να σου πω εγώ τι τρόπος υπάρχει. Να χώσει λεφτά και να πάρει παιχταράδες. Αυτός είναι ο άλλος τρόπος. Κι όχι να φέρνει κάτι Ντόγκλας, το γεροντάκι τον Στοχ και τον μποντιμπιλντερά Εσίτι. Παίκτες που παίζουν αμέσως. Έναν Μαουρίτσιο, έναν Βιεϊρίνια. Αν έκανε τέτοιες μεταγραφές, δέκα πέναλτι να έδινε ο Άγγλος στον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ θα έβαζε ένα παραπάνω και θα περνούσε.

Κι έρχεται το ματς με τη Σλόβαν και δικαιώνεται η «Α». Πέναλτι δεν έδωσε στον Πέλκα η #uefamafia, σου γράφει ο Κόλκας. Μάλιστα. Καμία περίπτωση πέναλτι, το λένε οι κανονικοί ΠΑΟΚτσήδες. Και πώς να σ’ το δώσει το πέναλτι, όταν οι Κόλκες γράφουνε ότι η UEFA είναι μαφία; Πλάκα κάνουμε τώρα; Πλάκωσε τις εξυπνάδες ο Κόλκας με την #uefamafia; Δεν παίρνεις ούτε έναν ηλιόσπορο σε σφύριγμα. Συνέχεια στη διαμαρτυρία ήτανε ο Κρέσπο, όταν πήρε το περιβραχιόνιο. Νόμιζε ότι έπαιζε ο Τσαμούρης διαιτητής.

Έτσι είναι, Ιβάν Σαββίδη. Άπαξ κι άφησες το επικοινωνιακό παιχνίδι στους Κόλκες, αυτά παθαίνεις. Και να πεις ότι δεν

το ξέρεις το παιχνίδι, πάει στον κόρακα. Το ξέρει ο Ιβάν. Ας το λουστεί τώρα με την #uefamafia. Αλλού είναι το θέμα μου.

Με την ήττα για τα πανηγύρια του ΠΑΟΚ από τη Σλόβαν, ξύπνησαν οι ΠΑΟΚτσήδες και του σέρνουνε του Κόλκα τα κατεβατά. Δεν τρώμε άλλο σανό, του λένε. Άσ’ τα αυτά με τη διαιτησία, ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφές. Στα λόγια μου έρχονται, δηλαδή. Διότι αυτό φωνάζει η «Α», ότι ο Ιβάν τσιγκουνεύτηκε και δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη γιατί είχε καβούρια μέσα.

Πάλι παραμύθι πήγε να πουλήσει ο Κόλκας με τους άλλους Σαββιδοτέχνες, αλλά δεν μάσησε ο κόσμος. Πας να μας κάνεις γαύρους που φωνάζουνε συνέχεια για τη διαιτησία, του γράφουνε του Σταύρακα στα σχόλια. Και σταμάτα τα περσινά, ξίνισαν. Αυτός ήταν ο στόχος του ΠΑΟΚ, δηλαδή; Να πάρει το πρωτάθλημα και να πορεύεται άλλα 30 χρόνια;

Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Άπαξ και δεν την κοζάρεις καλά από την αρχή, τελείωσε το παραμύθι. Το πρωτάθλημα παίρνεται στο γήπεδο, όχι από τους Σαββιδοτέχνες. Έπαθε το σύνδρομο της Μπενφίκα, σου γράφει ο Κόλκας, άδειασε που δεν απέκλεισε την Μπενφίκα πέρυσι, άδειασε που δεν πέρασε τον Άγιαξ φέτος. Αυτό το είναι το σύνδρομο του Κόλκα, δεν είναι του ΠΑΟΚ.

Κι εγώ, τα ρίχνω στον Σταύρακα, γιατί πήρε όλο το παιχνίδι απάνω του να ταΐσει σανό τους ΠΑΟΚτσήδες. Κι άντε, σου λέω εγώ, τον αδίκησαν με τον Άγιαξ. Μάλιστα. Με τη Σλόβαν ποιος τον αδίκησε; Ο κανένας. Ο Πασχαλάκης είναι μονάχα για την Τούμπα. Ο Βαρέλα καμία σχέση με πέρυσι. Ο Εσίτι είναι μονάχα για να τρέχει. Ο Μπίσεσβαρ, παικταράς ολκής, αλλά για 60 λεπτά το πολύ.

Πού είναι ο παικταράς Άκπομ; Την ακούμπησε; Ο Πέλκας είναι παιχτρόνι, αλλά μην του πεις να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Τον σκότωσες. Άπαξ και δεν σταματήσει να κερνάει κανένα ποτάκι στην παραλία, σαν τον Κλάους θα καταντήσει, κι είναι κρίμα δηλαδή. Όσο γι’ αυτόν τον Σβιντέρσκι, που τον ζητούσε η μισή Ιταλία κι ο Σαββίδης δεν τον έδινε, παίζει να μην την είδε καν την μπάλα, όχι να την ακουμπήσει κιόλας. Κι έχεις και τον άλλονα τον Σαββιδοτέχνη και σου λέει ότι εφέτος θα δείτε τον καλύτερο ΠΑΟΚ όλων των εποχών. Να τα διαβάζουνε αυτά, δηλαδή, ο Κούδας με τον Τερζανίδη και τον Αποστολίδη και τον Ιωσηφίδη και τον Γκουερίνο και να τρέχουνε στα νοσοκομεία να τους πάρουνε την πίεση.

Έγραφε η «Α» ότι αυτοί οι Ντόγκλας Αύγουστος και Στοχ δεν είναι για μεγάλα πράγματα και βρίζανε από κάτω οι ΠΑΟΚτσήδες. Και γιατί δεν παίζουνε αφού είναι παιχταράδες; Έρχεται κι ο Άμπελ Φερέιρα και σου λέει ότι το γκολ της Σλόβαν κατέβηκε από τον ουρανό. Ο τύπος έπαθε Κόλκα, δηλαδή. Από κανέναν ουρανό δεν έπεσε. Από παπαριές του Βαρέλα και του Πασχαλάκη έπεσε. Και να θυμίσω ότι την ασίστ την έκανε ο τερματοφύλακας της Σλόβαν.

Έτσι είναι. Ο Φερέιρα που ήταν η καλύτερη επιλογή για τους Σαββιδοτέχνες, καλύτερα να φορέσει το σκουφάκι του Λουτσέσκου, μπας και δει άσπρη μέρα ο ΠΑΟΚ. Τι άλλο να κάνει, δηλαδή. Ο Πορτογάλος. Να ζητήσει παίκτες; Άμα ήτανε να τους πάρει, θα τους έπαιρνε ο οργανισμός ΠΑΟΚ, που γράφουν οι Σαββιδοτέχνες.

Στο μεταξύ, χάθηκε κι ο instaGiorgis. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ηγέτης με τα όλα του ο instaGiorgis. Αυτό είναι ασέβεια προς τον λαό του ΠΑΟΚ, όχι η Nova που δεν έδινε όσα λεφτά ζητούσε ο Ιβάν. Στα δύσκολα φαίνεται ο ηγέτης. Πού είναι ο master voice του Σαββίδη για να πει δυο κουβέντες; Το άφησε για μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο άνετο, και μετά όλα καλά. Χαίρετε.

 

Ο ΠΑΟΚ έγινε Μπαρτσελόνα

Το Σαββιδοτεχνείο, αφού έκανε φοβερή ανακάλυψη με το #uefamafia, όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, γράφει ότι ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε. Μάλιστα. Μεγάλωσε. Πού μεγάλωσε; Στην Ελλάδα ή την Ευρώπη; Και πώς μεγάλωσε, δηλαδή, από τη μια στιγμή στην άλλη; Πέρυσι αποκλείστηκε από κάτι Βίντι και κάτι ΜΠΑΤΕ κι εφέτος έγινε Μπαρτσελόνα; Σιγά-σιγά μεγαλώνουν οι ομάδες. Όπως τα παιδιά. Δεν γεννήθηκε χθες ένα παιδί και σε δυο χρόνια πάει στο σχολείο.

Το παραμύθι πάει σύννεφο, όμως. Μεγάλωσε ο ΠΑΟΚ. Το είπε κι ο Κρέσπο. Και τρέχουνε οι μεγάλοι της Ευρώπης μην τους πάρουνε τα σκάγια. Τρόμος τούς έχει πιάσει. Αβέρτο το σανό κι από τον Ισπανό. Το ’πιασε το νόημα. Εκτός κι αν εννοούσε ότι μεγάλωσε στην Ελλάδα. Τότε αλλάζει το πράγμα. Αυτό είναι αλήθεια. Αν ρωτήσεις τον Γραμμένο, τα ίδια θα σου πει.

 

Περνάει ο ΠΑΟΚ, με βοήθεια Μίχελ

Ο ΠΑΟΚ θα περάσει τη Σλόβαν. Αυτό λέω εγώ. Είναι καλύτερη ομάδα από τους Σλοβάκους. Έχει και τον Λούμπος Μίχελ με το μέρος του ο ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος, πρώην διευθυντής του ΠΑΟΚ, δεν βοήθησε καθόλου, στο φινάλε. Τόσα χρόνια γλυκό ψωμί έφαγε στην Τούμπα και δεν φανέρωσε κανένα μυστικό στον Άμπελ. Δεν του είπε ότι οι συμπατριώτες του παίζουνε με αντεπιθέσεις, για παράδειγμα. Κανένα πρόβλημα, όμως. Ο Λούμπος θα τα πει όλα εν όψει της ρεβάνς. Όλα τα μυστικά. Για να προκριθεί στο άνετο ο ΠΑΟΚ και να γράφει το Σαββιδοτεχνείο ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει την καλύτερη μπάλα όλων των εποχών. Δεν θα τον αφήσει έτσι τον ΠΑΟΚ ο Μίχελ. Μπορεί να την πονάει τη Σλόβαν, αλλά τα καλά λεφτά τα πήρε από τον Σαββίδη. Μέχρι και μπράβος το έπαιξε σε μερικά παιχνίδια ο Σλοβάκος. Τελείωσες απόψε, του είχε πει του Κομίνη στην Τούμπα στο ματς ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με το γκολ του Βαρέλα. Μέσα έπεσε. Τον φάγανε τον Κομίνη. Άλλος είναι αυτός που σφυρίζει. Ξάδερφός του, μάλλον.

Διαβάστε επίσης