Iβάν: Ξήλωσε Γιωργάκη και κλικαδόρους

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

Μπαμ και κάτω ο ΠΑΟΚ και γυριστρούλα η Μπενφίκα. Μάλιστα. Και ποιος τα έγραφε αυτά, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί, ότι ένα παιχνίδια είναι αυτό, το παίζεις – δεν το παίζεις, αλλά το κερδίζεις; Μόνο η «Α» και η iapopsi.gr. Έτσι είναι. Ούτε οι Σαββιδοτέχνες δεν τολμούσανε να πούνε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί. Άλλο είναι το θέμα μου, εμένα.

Δεν θα σου πω το τι και πώς έγινε στο γήπεδο. Στο γήπεδο έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Πίσω γερά όλοι και φεύγουμε στην κόντρα για να βάλουμε γκολ. Δεν ανακάλυψε τον Πύργο του Άιφελ ο Φερέιρα. Εκεί έπρεπε να το πάει το παιχνίδι, εκεί το πήγε. Δεν παρουσίασε καμία νέα ποδοσφαιριστή πρόταση.

Αλλού είναι το θέμα με τον Φερέιρα. Στο ματς με την Μπεσίκτας θα σε πάω. Βάζει το πρώτο γκολ ο Τζόλης. Μάλιστα. Και τι κάνει; Πάει κι αγκαλιάζει τον Φερέιρα. Εκεί τελειώνει η κουβέντα. Και σε ρωτάω τώρα, μάστορα. Θα έκανε τέτοιο πράγμα ο Τζόλης την περασμένη σεζόν; Τι ώρα; Πρωί ή βράδυ;

Θα πήγαινε ποτέ πέρυσι ο Τζόλης ν’ αγκαλιάσει τον Φερέιρα, όταν έβλεπε τον Βιεϊρίνια να μην κοιτάει το παιχνίδι, ενώ παιζότανε και δίνει οδηγίες στον Αμπέλ; Πλάκα κάνουμε τώρα; Η τηλεόραση το έδειξε, δεν είναι δική μου πληροφορία. Ο Αντρέ έκανε κουμάντο πέρυσι, κανένας Φερέιρα.

Να μη σ’ το κουράζω. Ο Σαββίδης δεν είναι κανένας χτεσινός στο ποδόσφαιρο. Έχει γράψει χιλιόμετρα. Και τα ήξερε όλα και έμαθε ακόμα περισσότερα για το τι έπαιζε στα αποδυτήρια. Και το έγραψε η «Α» και η iapopsi.gr ότι έφαγε την κλίκα του Βιεϊρίνια και από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Όσοι την κοπανήσανε από την Τούμπα ήταν στην κλίκα του Πορτογάλου. Ο Μαουρίτσιο, ο Μάτος κι ο Πασχαλάκης που θα φύγει. Ο Μπίσεσβαρ ήτανε αλλού. Δεν ήξερε από κλίκες και άλλα τέτοια. Ο δε Στοχ, άλλο κάρο με πατάτες κι αυτός. Φόρα-παρτίδα τον έβριζε. Μονάχος του τον έβριζε ή έπαιρνε γραμμή.

Και παίρνει απόφαση ο Ιβάν, τέλος το παραμύθι. Μένει ο Φερέιρα και φεύγει η κλίκα του Λουτσέσκου. Ξερίζωσε όλο το σύστημα του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος το ’παιξε καλά το έργο στον ΠΑΟΚ. Έκανε κολλητούς την αφρόκρεμα κι έτσι κυβερνούσε.

Τώρα, θα πεις, πήρε νταμπλ. Μάλιστα. Το πήρε. Βεβαίως και το πήρε. Και ποιος σου είπε, ρε μάστορα, ότι οι κλίκες δεν παίρνουνε νταμπλ; Μην την ψάχνεις. Έτσι παίχτηκε το έργο. Ο Ιβάν πήρε επάνω του το παιχνίδι όλο. Και φυσικά, το Σαββιδοτεχνείο τουμπέκα. Άντε κανένας Κόλκας να λέει ότι ο Αντρέ έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα, θα πεις, αφού ο Ιβάν το είχε αποφασίσει ότι θα μείνει ο Αμπέλ, γιατί το Σαββιδοτεχνείο, το οποίο και πληρώνει, τον βάραγε στο ψαχνό; Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Ιβάν. Σου λέει, άπαξ και φύγει μονάχος του, πάλι κερδισμένος είμαι, δεν θα δίνω και αποζημίωση τέσσερα μιλιόνια. Τότε, όμως, δεν ήξερε τα πάντα όλα ο Ιβάν. Μετά τα έμαθε. Ο Αμπέλ, όμως, έμεινε, γιατί ο Σαββίδης έμαθε χαρτί και καλαμάρι τι παιζότανε στα από τους κλικαδόρους.

Και όχι μονάχα αυτό. Μήπως είδε κανένας τον μικρό Γιωργάκη τώρα τελευταία; Πού είναι; Στο Ροστόφ ή στη Θεσσαλονίκη; Όπου και να ’ναι ο instaGiorgis, δεν παίζει κανέναν ρόλο τον ΠΑΟΚ. Είναι μόνο για να ποσταρίσματα ότι είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια γλυκανάλατα. Στην άκρη τον έβαλε κι αυτόν ο Ι MMST βάν. Στον πάγο. Όσο έπαιξε, έπαιξε με τις μεταγραφές, πάνε στράφι δέκα βαγόνια ρούβλια από τον Ιβάν για να ικανοποιηθεί ο μικρός Γιωργάκης.

Μην το κουράσω άλλο. Πάμε παρακάτω. Και πέφτει απάνω στην Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης, σου λέει ο άλλος, ρωσική ομάδα είναι η Κράσνονταρ, θα τη φέρνει βόλτα. Ολιγάρχης είναι από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ολιγάρχης καπνοπώλης. Όπως ο Αμπράμοβιτς είναι ορυκτός, ο Ιβάν διάλεξε τα καπνά.

Αλλού είναι για μένα το θέμα. Όχι τι θα κάνει ο Σαββίδης. Οι Σαββιδοτέχνες είναι το θέμα. Που την έχουνε την Κράσνονταρ για πλάκα. Σου λένε, πετάξαμε όξω ολόκληρη Μπενφίκα και θα κολλήσουμε σε ρωσική ομάδα; Η Κράσνονταρ είναι ρωσική ομάδα, δεν είναι ρώσικη σαλάτα, μάστορα. Κι οι Ρώσοι ρίχνουν χρήμα κάθε χρόνο στην αγορά. Κι ο Σαββίδης δεν είναι κι ο μόνος μάγκας από την πρώην Σοβιετία.

Και τι πάει να πει, δηλαδή, ότι επειδή την έφερε βόλτα ο Ολυμπιακός πέρυσι, θα τη φέρει κι ο ΠΑΟΚ; Μιλάμε για ψυχιατρεία κατ’ ευθείαν. Πολλά ψυχιατρεία μαζί. Βγαίνει κι ο Φιγούρας ο Κυριάκος και λέει, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Κράσνονταρ. Άμα χάνει ο ΠΑΟΚ, ο Φιγούρας πάει στο Άγιον Όρος να μην τον βρίσκει κανένας. Άμα νικάει, όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη. Και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, ρε Φιγούρα, για να υποτιμήσει τους Ρώσους; Η Μπαρτσελόνα;

Από κάτι Φιγούρες κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ. Από καμία Κράσνονταρ. Να λένε παπαριές οι Σαββιδοτέχνες και οι Φιγούρες. Εκτός κι αν ο Κυριάκος ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς. Να μας το πει, να πάμε να το παίξουμε στο στοίχημα.

Τώρα, θα πεις, άπαξ και βγαίνει ο Άγγελος Αναστασιάδης και σου λέει ότι το ήξερε ότι ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί εις βάρος της Μπενφίκα, παρατάς κάτω και τα στυλό και τα μολύβια. Μετά το είπε ότι το ήξερε. Μετά το παιχνίδι, όχι πριν. Καλό είναι ο Άγγελος, άμα έχει τέτοιες ενοράσεις, να τις βγάζει προς τα έξω, να τις παίζει ο λαός στο στοίχημα. Δύσκολα τα φέρνει βόλτα με τους ιούς, θα είναι μια κοινωνική προσφορά του Άγγελου στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Πάμε παρακάτω. Για τον Γιαννούλη θα σου πω. Μια χαρά παιδί και παικταράς. Μάλιστα. Κι ακούς τα ρεπορτάζ, ότι ο Δημητράκης θα πάρει αύξηση. Θα του δώσουμε παραπάνω λεφτά για να μείνει ακόμα έναν χρόνο. Καλά θα κάνει ο Ιβάν.

Άλλο ρωτάω εγώ: Τον Γιαννούλη γιατί τον είχαν σε αναστολή εργασίας μέχρι το παιχνίδι με την Μπενφίκα; Όπως τους εργαζόμενους στην εστίαση τον είχαν τον φουκαρά τον Δημητράκη. Κάτι ψιλά έπαιρνε κι ας ήταν από πέρυσι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ.

Έτσι είναι. Και του τα χώνουνε τώρα, γιατί θέλουν να τον κρατήσουνε έναν ακόμα χρόνο. Μάλιστα. Όχι, ρε, για άλλον λόγο του χώνουνε ρευστό στην τσέπη. Να σ’ το πω αλλιώς. Αν ο Γιαννούλης αποφάσιζε να φύγει τώρα, με πόσα λεφτά θα έφευγε;

Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή. Δίχως ρήτρα ήτανε το παλικάρι. Αν την κοπανούσε, θ’ αποφάσιζε η αρμόδια επιτροπή οικονομικών της UEFA. Θα έπαιρνε τα κιτάπια και θα έλεγε: Παίρνεις κάτι ψίχουλα, είσαι διεθνής, είσαι 24 ετών, η τιμή σου είναι γύρω στα 2 μιλιόνια. Φράγκο παραπάνω.

Μην κοιτάς, μάστορα, που ο Γιαννούλης δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Λέμε τώρα, αν αποφάσιζε να φύγει τσαμπουκά. Τώρα, όμως, που του δίνουνε τα τριπλάσια, τώρα αποκτάει άλλη τιμή στην αγορά. Θέλω να σου πω, δηλαδή, ότι αν θέλει να φύγει ο παίκτης, φεύγει κι αφήνει την UEFA ν’ αποφασίσει για την τιμή του.

Τόσο καιρό ο Ιβάν βολευότανε με τα φραγκοδίφραγκα που έδινε στον Γιαννούλη. Κι αν τους ρωτήσεις στον ΠΑΟΚ, θα σου πούνε ότι ο Ιβάν είναι σφιχτός λόγω του Financial Fair Play.

Να σ’ το κλείσω με τον Γιαννούλη: Ποιος έχει το πιο βαρύ συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ; Ο Βαρέλα; Ο Κρέσπο; Ο Ελ Καντουρί; Μάλιστα. Ο Γιαννούλης πρέπει να πάρει ένα ευρώ παραπάνω. Αυτό θα πει Δικαιοσύνη. Όπως κάποτε ο Άγγελος Αναστασιάδης, όταν θ’ αντικαθιστούσε τον Μπάγεβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ, είχε πει στον μακαρίτη τον Μπάμπη τον Παυλόπουλο, που τότε ήταν στον ΠΑΟΚ, «θέλω χίλιες δραχμές παραπάνω από αυτά που παίρνει ο Μπάγεβιτς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα