Κάηκε στο… ζέσταμα ο «γάμος» Παγκρήτιας με τη Συνεταιριστική Χανίων

Ο προβληματισμός που γεννήθηκε και η εμπιστοδύνη που χάθηκε μεταξύ των διοικήσεων των δύο τραπεζών

«Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο» προβλέπει ο λαϊκός στίχος. Αλλά στην περίπτωση της Παγκρήτιας Τράπεζας το… ωραίο της απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων δεν τέλειωσε καν αφού δεν πρόλαβε να καλά-καλά να αρχίσει.

Σχεδόν με το «καλημέρα» της καινούριας χρονιάς ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας αποφάσισε τον τερματισμό των ενεργειών που «έτρεχαν» για τη συγχώνευση με τη χανιώτικη συνεταιριστική τράπεζα. Η επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης λέει ότι το ναυάγιο επήλθε εξαιτίας της άρνησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων να έλθει σε συνεννόηση με την Παγκρήτια Τράπεζα για την εξέλιξη της διαδικασίας συγχώνευσης.

Τα σύννεφα δεν μαζεύτηκαν ξαφνικά πάνω από τα κεφάλια των δύο διοικήσεων, ωστόσο ο καθένας δίνει τη δική του εκδοχή για το πού «σκάλωσε» η κυοφορούμενη μέχρι πριν από λίγο καιρό συμφωνία. Στα μέσα Δεκεμβρίου ήταν ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, που μίλησε δημοσίως για απώλεια της εμπιστοσύνης προς τους ομολόγους του της Παγκρήτιας και για έλλειψη διάθεσης για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συγχώνευσης, ισχυριζόμενος ότι «από την ημέρα της ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας, είμαστε αντιμέτωποι με λασπολογίες, συκοφαντίες και ασυνέπεια».

Είχε προηγηθεί στα μέσα Νοεμβρίου η απόφαση της διοίκησης της Παγκρήτιας να επανεξεταστεί η συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων καθώς σε συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας εντοπίστηκαν όροι του deal που προκάλεσαν τον έντονο προβληματισμό της διοίκησης ΒαρθολομαίουΕξάρχου. Ωστόσο το αίτημα για νέο τετ-α-τετ με τη διοίκηση Μαρακάκη δεν έγινε αποδεκτό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα