ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: “Άλλη είναι η ουσία της υπόθεσης Novartis”

"Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τις αλληλοκατηγορίες αποπροσανατολίζουν τον κόσμο"

«Όλος αυτός ο κουρνιαχτός που σηκώνεται, δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης Novartis», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του.

Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών που εντάσσεται σε μια κατεύθυνση αποπροσανατολισμού του λαού και δεν αφορά την ανάδειξη των πραγματικών ζητημάτων που αφορούν την Υγεία και το Φάρμακο, αλλά στη «συγκάλυψη των ευθυνών και των δύο. Γιατί και τα δύο κόμματα ήταν στην κυβέρνηση, ακολούθησαν παρόμοιες πολιτικές και για την Υγεία και για το Φάρμακο».

«Το ΚΚΕ θέλει να αναδείξει ότι η πραγματική αιτία του σκανδάλου είναι η εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου που το πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός. Το Φάρμακο είναι υπόθεση μιας χούφτας πολυεθνικών που έχουν την έρευνα, την παρασκευή και διακίνησή του. Δεύτερον ότι ο χρηματισμός, οι σχέσεις με κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα, γιατρούς, αποτελούν μια συνηθισμένη υπόθεση που σχετίζονται με το μοίρασμα των αγορών και της πίτας, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιούν όλες οι πολυεθνικές και στο χώρο του Φαρμάκου. Από αυτή την άποψη αυτή η υπόθεση έχει και άλλες προεκτάσεις, όπως για παράδειγμα, γεωπολιτικά συμφέροντα γιατί μην ξεχνάμε ότι η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis ξεκίνησε από τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης