Καριέρα στο… real estate o Μιωνής – Πήρε το σπίτι της Παπαδάκου, θα πάρει και του Φιλιππάκη;

Νέα μήνυση και αγωγή καταθέτει ο επιχειρηματίας κατά του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Η κατά μέτωπον αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής εναντίον όσων ισχυρίζεται ότι τον είχαν στοχοποιήσει με φόντο την υπόθεση Novartis,  δεν περιορίζεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Συγκεκριμένα ο Μιωνής δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη (12/5) την απόφασή του να κινηθεί νομικά και εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, για σημερινό συκοφαντικό και ψευδές, όπως το χαρακτηρίζει ο επιχειρηματίας δημοσίευμα, καταθέτοντας άμεσα αγωγή και μήνυση.

Θυμίζεται ότι στην περίπτωση της Γιάννας Παπαδάκου η Θέμιδα αποφάσισε ήδη την κατάσχεση ενός σπιτιού και αν η εξέλιξη είναι παρόμοια και στην περίπτωση Φιλιππάκη, δεν αποκλείεται ο Σάμπυ Μιωνής να κάνει καριέρα στο real estate για να ξεφορτωθεί τα σπίτια που κέρδισε από τις αγωγές του!!!

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την ουσία της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας επικαλείται τη «συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων, για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και διεξαγωγή περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των προσώπων που κατήγγειλα στην από 26.02.2020 μήνυσή μου, προκειμένου να καταδειχθεί η εγκληματική φύση των πράξεών τους εναντίον μου και εναντίον των συνεργατών μου» και αποδίδει το δημοσίευμα της εφημερίδας του Γ. Φιλιππάκη στον πανικό που όπως λέει έχει καταλάβει «τους συκοφάντες και εκβιαστές μου, οι οποίοι καταφεύγουν, πλέον, στο χαμηλότερο ηθικό στάδιο, στην δυσφήμηση νεκρών, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να τους διαψεύσουν, ούτε να τους μηνύσουν».

Η αναφορά Μιωνή περί δυσφήμισης νεκρών αφορά τον θανόντα το 2004 πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μπούτο, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» ξέπλυνε ποσό 3,7 εκατ. ευρώ με τη βοήθεια των Μιωνή και Παπασταύρου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Σ. Μιωνή αναφέρονται τα εξής:

«Είναι φανερό, ότι η “συμμορία” βρίσκεται σε πανικό. Η συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων, για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και διεξαγωγή περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος των προσώπων που κατήγγειλα στην από 26.02.2020 μήνυσή μου, προκειμένου να καταδειχθεί η εγκληματική φύση των πράξεών τους εναντίον μου και εναντίον των συνεργατών μου, έχει πανικοβάλει τους συκοφάντες και εκβιαστές μου, οι οποίοι καταφεύγουν, πλέον, στο χαμηλότερο ηθικό στάδιο, στην δυσφήμηση νεκρών, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε να τους διαψεύσουν, ούτε να τους μηνύσουν.

»Καταθέτω, άμεσα, αγωγή και μήνυση στον Ιωάννη Φιλιππάκη και στην “εφημερίδα” ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για το σημερινό συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμά τους.

»Ο Ιωάννης Φιλιππάκης, πρώην ηγετικό στέλεχος μαθητικής νεοναζιστικής οργάνωσης, προφανώς διδάχθηκε καλά τις Γκαιμπελικές μεθόδους. Έπεσε, όμως, πάνω στον λάθος άνθρωπο!

»Ο Ιωάννης Φιλιππάκης, μαζί με τον συνεργό του Αλέξανδρο Ταρκα, σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, καλούνται να μου καταβάλουν περισσότερα από 400.000 ευρώ, για άρθρα που έχουν γράψει σε βάρος μου, χρήματα τα οποία φυσικά και θα προσφέρω σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

»Επίσης, εκκρεμεί ποινική δίωξη εναντίον του και εναντίον της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, για ψευδορκία που τέλεσαν σε βάρος μου. Ο ίδιος αυτός, ο πρώην(;) νεοναζί, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του, παρουσιάζοντάς με ως “διαχειριστή” ενός νεκρού, τον οποίο ουδέποτε στην ζωή μου γνώρισα!

»Επαναλαμβάνω, ότι αντιλαμβάνομαι την απόγνωση των μηνυόμενων, καθώς βλέπουν ότι ο κλοιός της Δικαιοσύνης σφίγγει, δυστυχώς όμως γι΄ αυτούς, με ψεύδη και συκοφαντίες δεν σώθηκε ποτέ κανένας κατηγορούμενος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα