Κατέρρευσε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς

Οι επιχειρήσεις του Κασσελάκη και η ομολογία Τσίπρα για την σκευωρία κατά των πολιτικών αντιπάλων με την υπόθεση Novartis

Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, κάθε τρεις και λίγο ακούγαμε για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Ότι δηλαδή όλα είναι διαφανή και ουδείς μπορεί να ψέξει το κόμμα. Όμως εδώ ισχύει η παροιμία «μεγάλη μπουκιά φάει, όμως μεγάλη κουβέντα μην πεις». Διότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα κάθε άλλο παρά μπορεί να σταθεί η φράση για το «ηθικό πλεονέκτημα». Διότι εδώ μιλάμε για το δάνειο προς την Κουμουνδούρου από τον Στέφανο Κασσελάκη από την εταιρεία του. Κάτι που δεν είναι και τόσο ηθικό. Διότι αφενός μεν υπάρχει νόμος που αναφέρει πως δεν μπορεί αρχηγός κόμματος να έχει εταιρείες υπό την κατοχή του. Το αναφέρει σαφώς ο νόμος που ψηφίστηκε το 2016. Όμως από εκεί ξεκινούν διάφορα που μάλλον χρήζουν έρευνες. Μιλάμε για την δημόσια τοποθέτηση του απολυθέντος οικονομικού διευθυντή του κόμματος Θύμιου Γεωργόπουλου. Ο εν λόγω διαφωνούσε και με τον δανεισμό. Ο κ. Γεωργόπουλος, όμως ζητώντας να ενημερώσει τα όργανα του κόμματος, είπε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα οικονομικά…

Και η σκευωρία

Όμως το μοιραίο χτύπημα ήρθε με την έμμεση παραδοχή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα για το στήσιμο της σκευωρίας Novartis, όπου κατηγορήθηκαν, λασπώθηκαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Πικραμένος) κι ένας πρώην πρόεδρος κόμματος (Βενιζέλος), αλλά και ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας (Στουρνάρας). Το χειρότερο είναι ότι ημέρα με την ημέρα ανοίγουν στόματα και ο ένας μετά τον άλλο, οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, παραδέχονται ότι υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός για να στηθεί η σκευωρία. Δεν το λες και πολύ αριστερό αυτό. Περισσότερο παραπέμπει στην «μεγάλη εκκαθάριση, ή μεγάλο τρόμο», όπως έμειναν στην ιστορία οι σταλινικές διώξεις. Τόσο με αρχηγό το Νικολάι Γιεζόφ, όσο και αργότερα με τον Λαβρέντι Μπέρια, ο οποίος είχε την ιδέα των γκούλαγκ και ήταν ο διοικητής τους. Όσοι εξοντώθηκαν, είτε με θάνατο, είτε με εξορία στα γκούλαγκ, αντιμετώπισαν αστείες κατηγορίες που θυμίζουν τις μαρτυρίες των κουκουλοφόρων στην σκευωρία Novartis. Ειδικά αυτή κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν αντιγραφή της τακτικής Μπέρια. Άλλα είπαμε η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και συνήθως τιμωρεί…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα