Κεντρική διαχείριση με… 8 ομάδες!!!

Έγινε και αυτό

Με… διαρροή απάντησε η NOVA στην πρωινή συνάντηση μελών της Super League με αντιπροσωπεία της COSMOTE TV, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό τοπίο.

Από το συνδρομητικό κανάλι έγινε γνωστό ότι υπάρχει είτε συμβόλαιο, είτε συμφωνία με 7 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας για την επόμενη σεζόν, ενώ υπάρχει ακόμη μία με την οποία συζητάει και φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να δώσει τα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα αυτή είναι η ΑΕΚ!

Επαφές υπάρχουν και με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι συζητήσεις με τους «πράσινους» έχουν ιδιαιτερότητες λόγω διοικητικής αβεβαιότητας.

Τελικός στόχος της NOVA είναι να υπογράψει σε πρώτη φάση με 10 ομάδες, οι οποίες κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν το πολύ 12, αφού άλλωστε η θέση του συνδρομητικού καναλιού είναι ότι το πρωτάθλημα της Super League δεν μπορεί γενικά να έχει περισσότερες από 12 ομάδες.

Εκτός διαπραγμάτευσης αυτή τη στιγμή είναι ο Πλατανιάς που υποβιβάζεται, η Κέρκυρα, η Λαμία και ο Απόλλωνας, που για το κανάλι θεωρούνται αντι-εμπορικές ομάδες, ο Παναιτωλικός που φέρεται να μην έχει καλές σχέσεις με τη NOVA, καθώς και ο Ατρόμητος και η Ξάνθη που επίσης θεωρούνται αντι-εμπορικές αλλά μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον υπό διαφορετικές προϋποθέσεις. Πάντως, με τις προαναφερόμενες ΠΑΕ δεν υπάρχει καμία εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

Κλειδί ασφαλώς είναι να πάρει το κανάλι της Κάντζας το τελικό «ναι» και από την ΑΕΚ (που συζητά με άλλα δεδομένα από αυτά που ίσχυαν για εκείνη τα τελευταία χρόνια) και ακολούθως το τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αφορά και το ποιες ομάδες θα ανέλθουν από την Football League, αφού αν είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ θα μιλάμε για ομάδες με υψηλή εμπορικότητα. Επαναλαμβάνουμε πάντως πως η NOVA θέλει συνολικά 10 ομάδες, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν και 12.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται να έχουμε του χρόνου ένα πρωτάθλημα όπου το 70% των ομάδων θα είναι στη NOVA και όλοι οι υπόλοιποι θα είναι ξεκρέμαστοι, αφού μοιάζει αδύνατο η COSMOTE TV να ενδιαφερθεί για ένα προϊόν με 4-5 ομάδες που θα είναι και αντι-εμπορικές.

Με αυτά τα δεδομένα επίσης, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κεντρική διαχείριση την επόμενη σεζόν, παρά τα όσα διέρρεε η λίγκα μετά τη συνάντησή της με στελέχη της COSMOTE TV…

H διαρροή έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League, κ. Βασίλη Γκαγκάτση. Ο κ. Γκαγκάτσης, βεβαίως, γνώριζε αν όχι τον ακριβή αριθμό των ομάδων, που ήδη έχουν συμφωνήσει –με πρώτη και καλύτερη την ομάδα που διοικεί ο γιος του Μάκης, δηλαδή τον ΠΑΟΚ– τουλάχιστον ποιοι κολλητοί του στον συνεταιρισμό έχουν χαράξει ρότα για τη NOVA.

Κατά συνέπεια, καμιά συζήτηση για κεντρική διαχείριση δεν θα μπορούσε να γίνει με την Cosmote, που έχοντας εντάξει στο δυναμικό της τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το Champions League και το Europa League, μάλλον δεν θα διακινδύνευε τη φήμη της να πάρει κάποιες ομάδες των «εμποράκων», οι οποίοι δεν θα είχαν τηλεοπτική στέγη.

Με λίγα λόγια, ο Βασίλης έδειξε κάποια δραστηριότητα, αποκρύπτοντας την αλήθεια  για την υπάρχουσα κατάσταση στο τηλεοπτικό πεδίο, ώστε να δικαιολογείται ο παχυλός μισθός του. Αν μάλιστα αληθεύει το γεγονός ότι η χορηγός του πρωταθλήματος «Σουρωτή» δεν έχει δώσει ευρώ για τη χορηγία, τότε μάλλον η καριέρα του στη Super League θα τελειώσει σύντομα. Γιατί, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός σε κάποια ρήση του, χωρίς βεβαίως να συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα