Κένυα: Αυτοκτόνησε 14χρονη μαθήτρια επειδή την αποκάλεσαν βρώμικη

Η εκπαιδευτικός την αποκάλεσε βρώμικη και την έβγαλε εκτός τάξης

Μια 14χρονη μαθήτρια στην Κένυα αυτοκτόνησε μετά τα προσβλητικά σχόλια της καθηγήτριας της η οποία την αποκάλεσε “βρώμικη” επειδή λέρωσε την σχολική στολή της με αίμα περιόδου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των τοπικών μέσων η μητέρα της μαθήτριας δήλωσε πως απαγχονίστηκε αφότου γύρισε στο σπίτι λέγοντας της πως δέχτηκε ταπεινωτικά σχόλια από την εκπαιδευτικό της. Συγκεκριμένα η μητέρα του κοριτσιού είπε πως η δασκάλα της την αποκάλεσε βρώμικη επειδή λέρωσε την στολή της και της επέβαλε να φύγει από την τάξη, στο Καβιαντζέκ, δυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, την περασμένη Παρασκευή. Όπως είπε, η κόρη της επέστρεψε σπίτι και της περιέγραψε το περιστατικό, ωστόσο όταν η ίδια πήγε να φέρει νερό η νεαρή έδωσε τέλος στη ζωή της.

Οι γονείς της αδικοχαμένη νεαρής κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία δεν έδωσε σημασία, ούτε ανέλαβε δράση. Ωστόσο μαζί με άλλους γονείς συνολικά 200 μαζεύτηκαν έξω από το σχολείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Έπειτα η αστυνομία προχώρησε στη ρήξη χημικών προκειμένου να απομακρύνει τους διαδηλωτές γονείς από το σχολείο, ενώ έγιναν και 5 συλλήψεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2017 η Κένυα πέρασε έναν νόμο με τον οποίο προβλέπει την δωρεάν διάθεση σερβιετών σε μαθήτριες. Ωστόσο, η κοινοβουλευτική επιτροπή διερευνά τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία. Ο περιφερειακός αρχηγός της Αστυνομικής Αρχής της περιοχής δήλωσε ότι οι συνθήκες του θανάτου της νεαρής ερευνώνται. Ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Διαβάστε επίσης