Κι άλλοι Κινέζοι φοιτητές στην Λέσβο για το Απολιθωμένο Δάσος

Σε εκπαιδευτικό προορισμό για την πραγματοποίηση ασκήσεων υπαίθρου φοιτητών πανεπιστημίων από την Κίνα αναδεικνύεται η Λέσβος. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη -για φέτος- εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου στη Λέσβο.

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε η επίσκεψη ομάδας 27 φοιτητών και καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Νανζίν της Κίνας με υπεύθυνο τον καθηγητή Παλαιοντολογίας Μπαγιου Ζιάνγκ. Οι φοιτητές πραγματοποιούν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα άσκησης πεδίου σε θέματα γεωλογικού, γεωμορφολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στο Γεωπάρκο Λέσβου και την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, με συντονιστή της εκπαιδευτικής επίσκεψης τον καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκο Ζούρο. Στην εκπαιδευτική διαδικασία συμμετέχουν καθηγητές των Τμημάτων Γεωγραφίας, Περιβάλλοντος και Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Γεωπάρκο Λέσβου και να πραγματοποιήσουν ασκήσεις υπαίθρου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος, τους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής, τα ηφαίστεια, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία της Λέσβου, την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Επίσης, θα επισκεφθούν το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τους ηφαιστειακούς γεωτόπους της Λέσβου, τους κόλπους Γέρας και Καλλονής, όπου θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση πουλιών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, ακόμη, επίσκεψη στο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που συνδέεται με τον σεισμό του 1867, τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς του Λεπετύμνου, της Πέτρας και του Μολύβου, τα γεωλογικά μνημεία Πλωμαρίου και Βατερών αλλά και τις θερμές πηγές Πολιχνίτου.

Παράλληλα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νανζίν θα επισκεφθούν τους χώρους ανασκαφών κατά μήκος του Οδικού Άξονα Καλλονής Σιγρίου και θα ενημερωθούν για τις μεθόδους χαρτογράφησης, ανασκαφής και συντήρησης φυτικών απολιθωμάτων που πραγματοποιούνται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα