Κινητοποιήσεις ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

Συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα, έξω από τα γραφεία της, στο Σύνταγμα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία τους επεδίωξε να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο τελικά τους προτάθηκε να γίνει συνάντηση την Παρασκευή.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης  που είναι παρών στην κινητοποίηση.δήλωσε πως: «Σήμερα 22 Ιουλίου 2013 – μαύρη μέρα για την εκπαίδευση. Σήμερα κυβέρνηση και τρόικα βγάζουν σε διαθεσιμότητα και απόλυση 2.500 εκπαιδευτικούς. Σήμερα 22 Ιουλίου 2013 η κυβέρνηση ξεκινάει τη διάλυση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης τη διάλυση του δημόσιου σχολείου

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως περισσότερες οργανικές θέσεις (388) χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211. Στις προθέσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ωστόσο, είναι το 60% των εκπαιδευτικών με ειδικότητες υγείας να απορροφηθεί σε αυτόν τον κλάδο Υγείας. Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό θα ευεργετηθούν περίπου 1.000 καθηγητές.

 

Διαβάστε επίσης