bpbg
bpbg

ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Το «μπάτσελορ» του Μαργαρίτη, η μακιγιέζ και το πραγματικό αφεντικό η  Ίλβα

Bρέθηκε στο «γαλάζιο» συνέδριο (και) με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, οπότε θεσμικά θα άρμοζε να έχει έναν περισσότερο συναινετικό λόγο

Κάθε λόγο να χαίρεται –και να το δείχνει– έχει ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το χρίσμα και την ανάληψη των καθηκόντων του ως ο πρώτος Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Και οι ύμνοι που εκφώνησε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ. είναι θεμιτοί, αλλά και οι αβρότητες προς τους προκατόχους του Γ. Κοντογιώργη, Γ. Παλαιοκρασσά, Στ. Δήμα και Δ. Αβραμόπουλο, ότι θέλει να βαδίσει στα χνάρια τους είναι δικαιολογημένες.

Επειδή, όμως, ο Μαργαρίτης έχει θητεύσει πολλά χρόνια στην Εσπερία και ξέρει από διπλωματικές φιοριτούρες, θα πρέπει να του πιστωθούν ως πολιτικό στραβοπάτημα οι φωτογραφικές αναφορές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δηλαδή η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια είχε στην εξουσία μαθητευόμενους μάγους και ότι τώρα πλέον η χώρα «ξαναβρίσκει τον δρόμο της σοβαρότητας και της ευπρέπειας».

Το στραβοπάτημα δεν έγκειται στο ποσοστό αλήθειας που μπορεί να έχουν οι αναφορές του, αλλά στο γεγονός ότι στο «γαλάζιο» συνέδριο βρέθηκε και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε θεσμικά θα άρμοζε να έχει έναν περισσότερο συναινετικό λόγο. Εκτός πια αν επειδή τα μέλη της Επιτροπής αναλάμβαναν επισήμως τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα αργότερα από το συνέδριο της Ν.Δ., ο κ. Σχοινάς θεώρησε ότι η παρουσία του στις κομματικές διεργασίες ήταν κάτι σαν μπάτσελορ πάρτι πριν από τη γαμήλια τελετή. Αν είναι έτσι, συγχωρεμένος. Απλώς οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Διότι στο ίδιο κομματικό βήμα ανέβηκε και ο απελθών Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και παρά το γεγονός ότι είχε μυριάδες λόγους –και ελέω Novartis– να ξιφουλκίσει κατά των ΣΥΡΙΖΑίων, εκείνος δεν έβγαλε άχνα και καταχειροκροτήθηκε.

Αυτά όμως είναι όσα ξέρει ο πολύς ο κόσμος. Γιατί ο Κίτσος σάς έχει και άλλο juicy κουτσομπολιό για τον Ευρωπαίο αντιπρόεδρο. Όπως για παράδειγμα ότι στο συνέδριο δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τη μακιγιέρ του. Αυτό μου είπαν αρκετά «γαλάζια» στελέχη που παραβρέθηκαν στο συνέδριο, αυτό σας λέω. Αλλά δεν τον κακολογώ. Τα οφίτσια θέλουν και το κατάλληλο αμπαλάζ, οπότε δεν επιτρέπεται να βγει σε τόσα φώτα και κάμερες και να γυαλίζει.

Το αν παίρνει τη μακιγιέζ μαζί του στο εξωτερικό ο κ. Σχοινάς δεν το ξέρω. Όσο κι αν το έψαξα, το μόνο που κατάφερα να αλιεύσω είναι ότι εκεί στα ξένα που πηγαίνει δεν τη χρειάζεται, γιατί έτσι και αλλιώς δεν του δίνουν και πολλή σημασία. Καμιά χαιρετούρα και αυτή έξω από την πόρτα, όπως έγινε πρόσφατα σε συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπου δεν «αναγγέλθηκε» ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν αλλά ως συνοδός της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Άλλωστε η Σουηδέζα το φωνάζει ότι «το αφεντικό είμαι εγώ». Οπότε ο Μαργαρίτης μάλλον είναι για να μαδάει τη… μαργαρίτα.

Διαβάστε επίσης