Κλείνει μεγάλο αθλητικό κανάλι

Η συχνότητα ΕΡΤ Sports παύει να υφίσταται, καθώς μετά τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση αλλά και την αναβάθμιση της μετάδοσης του σήματος σε HD των καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και Βουλής, δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμη χωρητικότητα στις ψηφιακές συχνότητες της ΕΡΤ.

H ΕΡΤ Sports θα σταματήσει να εκπέμπει στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και θα συγχωνευτεί με τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ, απελευθερώνοντας έτσι τον HD δίαυλο που κατέχει από το 2018. Συγκεκριμένα, ως αποτέλεσμα του επίγειου «λουκέτου» στο αθλητικό κανάλι, οι αγώνες της Basket League, του Basketball Champions League και των πρωταθλημάτων βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ μεταφέρονται στην ΕΡΤ3, όπου θα δημιουργηθεί αθλητική ζώνη με το όνομα «ΕΡΤ3 Sports».

Από την ΕΡΤ1 θα μεταδίδονται τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι τελικοί του Champions League και του Europa League, η Formula 1 και το Roland Garros.

Το δημόσιο αθλητικό κανάλι μετά την απόσυρσή του από τους τηλεοπτικούς δέκτες θα γίνει κανάλι streaming στο ERTFLIX. Στόχος των διοικούντων της ΕΡΤ είναι η ενίσχυση της τηλεθέασης των τριών βασικών καναλιών της με το αθλητικό πρόγραμμα που έχει τώρα η ΕΡΤ Sports, όπως γινόταν πριν το 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα