Κλιμάκιο του υπ. Υποδομών και Μεταφορών στην σεισμόπληκτη Ελασσόνα

Για την καταγραφή των ζημιών - Μετά από εντολή του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καραμανλή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ο οποίος προξένησε μεγάλες ζημιές σε σπίτια. 

Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει άμεσα οι πρώτες αυτοψίες σε κτίρια και κατοικίες για την αποτίμηση των ζημιών από κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, ο οποίος συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή στην περιοχή.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε άμεσα κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

«Έχουμε δώσει εντολή και τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, που είναι στην Καρδίτσα, μεταβαίνουν στην πόλη της Λάρισας και των Φαρσάλων για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών» ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στη Βουλή και τόνισε: «Θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι παρά τις υλικές ζημιές, δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα θύματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα