Κόκκινος συναγερμός στη κηδεία Κατσίφα

Βαρύ το κλίμα στους Βουλιαράτες καθώς στις 2.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας και μετά τις «περιπέτειες» πολλών ημερών για να φτάσει η σορός στην οικογένεια του Έλληνα ομογενή τυλιγμένο πλέον με την ελληνική σημαία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει η ταφή του 35χρονου στο κοιμητήριο του χωριού, μία ταφή που θα μοιάζει με λαϊκό προσκύνημα.

Με αφορμή τους εκατοντάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που πήγαν να τιμήσουν και να πουν το τελευταίο «αντίο» στον εκλιπόντα Έλληνα ομογενή, τα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, τόσο από την αλβανική όσο και από την ελληνική αστυνομία είναι δρακόντεια.

Το σπαραχτικό «αντίο» της μάνας του Κατσίφα

Τραγική φιγούρα η μάνα του Κωνσταντίνου, ενώ το μοιρολόι της έκανε τους πάντες να ριγήσουν. «Λεβέντη μου, παλικάρι μου» φώναζε όταν έφτασε η σορός στο πατρικό του, όπου και έμεινε ολόκληρο το βράδυ.

Νωρίτερα είχαν προβεί σε ανακοινώσεις το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνοντας έκκληση στους Έλληνες που θα μεταβούν στους Βουλιαράτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

Δύο συλλήψεις πριν την κηδεία

Όμως όπως μεταδίδουν τα αλβανικά Μέσα, κάνουν λόγο για δύο συλλήψεις που στην κατοχή των συλληφθέντων φαίνεται να βρέθηκαν κουκούλες full face και μπλουζάκια με παραστρατιωτικά σύμβολα. Σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πηγές οι δύο Έλληνες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κατοχή παράνομων αντικειμένων και συνθήματα που προκαλούν μίσος.

 

 

Διαβάστε επίσης