Κονέ-Παπαδημητρίου: Οι διάλογοι με τον διαιτητή

Τους διαλόγους που είχαν μεταξύ τους, αλλά την ερώτηση που έκαναν στον διαιτητή της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τα Γιάννενα, Γιάννη Παπαδόπουλο εξιστόρησαν στην απολογία τους ο Παναγιώτης Κονέ και ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Όπως ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία το πρωί της Τετάρτης, ο μεν Παπαδημητρίου είπε προς τον διαιτητή «τι πέναλτι δεν δίνεις;», αναφερόμενος στη φάση του Καραχάλιου με τον Ανσαριφάρντ, ο δε Κονέ δεν μίλησε στον διαιτητή, αλλά στον Παπαδημητρίου και τον ρώτησε τι είπε προς τον διαιτητή κι ο παρατηρητής, που ερχόταν από πίσω, θεώρησε ότι ο Κονέ μίλησε στον διαιτητή.
Επίσης, ειπώθηκε ότι αμφότεροι ήταν διαπιστευμένοι, άρα δεν ισχύει η κλήση για είσοδο οπαδών και ότι ο διαιτητής δεν κατάλαβε ότι ο Παπαδημητρίου ήταν διαπιστευμένος, γι’ αυτό και έγραψε τη φράση του Παπαδημητρίου στο φύλλο αγώνα, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στον Κονέ.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Αλέξης Αλεξίου: «Είναι διαπιστευμένοι αξιωματούχοι κι οι δυο. Συνεπώς, το άρθρο 15.4α για είσοδο οπαδών, για το οποίο έχουμε κληθεί σε απολογία, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωσή μας. Είναι αξιωματούχοι που έχουν εισέλθει σε χώρους που μπορούν να παρευρίσκονται. Έχουν διαπιστευτεί με ειδικό έγγραφο από τη λίγκα. Δεν είναι οπαδοί, ούτε άτομα που έχουν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο.

Υπάρχουν δύο αντιφατικά ισχυρά αποδεικτικά έγγραφα. Ο διαιτητής είναι αυτός που φέρεται να προσεγγίστηκε και να δέχτηκε κάποια ερωτήματα, φράσεις. Στο φύλλο αγώνα γράφει ότι ο Παπαδημητρίου του είπε «τι πέναλτι δεν δίνεις;». Δεν θα το έγγραφε καν αν ήξερε ότι ο Παπαδημητρίου είναι διαπιστευμένος. Τον Κονέ δεν τον αναφέρει, τον αναφέρει ο παρατηρητής που είναι πίσω στην έκθεσή του, έχοντας ακούσει συνομιλία των δύο και έναν διάλογο μεταξύ τους τον μετατρέπει σε φρασεολογία προς τον διαιτητή. Ο διαιτητής δεν λέει τίποτα, ότι τον πλησίασε ένας μη διαπιστευμένος και του λέει “γιατί δεν δίνεις το πέναλτι;”.

Ο αγώνας ήταν κρίσιμος. Στο α’ ημίχρονο η ΑΕΚ πραγματικά έχει αδικηθεί. Το λέω με βάση αντικειμενικά στοιχεία, δεν της έχουν δώσει δύο πέναλτι, το ένα καταφανέστατο. Στείλαμε ερώτημα στον Κλάτενμπεργκ που μας απάντησε ότι έχουμε δίκιο. Οι διαιτητές δεν είναι αλάνθαστοι. Ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει ένα ερώτημα. Εδώ είχαμε το πρωτοφανές και ο VARίστας και ο διαιτητής να μην δώσουν το πέναλτι.

Ο διαιτητής κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχεται ερωτήματα. Η ποινή που προβλέπεται είναι εξοντωτική αν ερμηνευτεί ως παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει επιθετική διάθεση. Ο Κονέ δεν υπήρχε στο περιστατικό και το μόνο που υπήρχε μεταξύ Παπαδημητρίου και διαιτητή ήταν αυτή η φράση. Θεώρησε ότι δεν είναι διαπιστευμένος, γι’ αυτό το έγραψε. Δεν υπάρχει το άρθρο 15.4, δεν υπάρχει έλλειψη διαπίστευσης και δεν υπάρχει και το 12.5 του ΚΑΠ, για το οποίο έχουμε κληθεί σε απολογία».

Παναγιώτης Κονέ: «Πηγαίναμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας μας, γιατί είναι ένας ο διάδρομος. Ο Παπαδημητρίου έκανε ερώτηση στον διαιτητή γιατί δεν έδωσε το πέναλτι, πήγα στον Παπαδημητρίου και τον ρώτησα «Τι του είπες, Φοβάται; Είναι καλός διαιτητής. Γιατί δεν το έδωσε;». Ήταν από πίσω ο παρατηρητής, τα άκουσε και τα έγραψε. Ο διαιτητής δεν απάντησε, κοίταξε τον Παπαδημητρίου και συνέχισε. Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή είναι υγιές».

Γιάννης Παπαδημητρίου: «Δεν έγινε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπε ο Κονέ. Τον ρώτησα γιατί δεν έδωσε το πέναλτι. Πηγαίνοντας προς τον χώρο των αποδυτηρίων της δικής μου ομάδας, του έκανα την ερώτηση. Ο Κονέ με ρώτησε τι του είπα. Δεν έχω εικόνα ότι πίσω μου ήταν ο παρατηρητής. Δεν έγινε καμία στιχομυθία, κανένας διάλογος, μια ερώτηση ήταν. Δεν έχω βρίσει ποτέ, δεν έχω κάνει επίθεση, αλλά ποδοσφαιρικά μπορώ να μιλάω σε έναν διαιτητή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα